Dierenactivisten rekenen zich al rijk
Nu de discussie over circusdieren weer opwaait, met allerlei verhalen over geketende olifanten en gekooide tijgers met te weinig ruimte, rekenen dierenactivisten zich al rijk. Ze beelden zich in dat het een gewonnen strijd is, met sterke verhalen over geldstortingen van WDDTU en de Stichting Aap, die op zijn minst 25 miljoen op de reserverekening heeft. Het zou hierbij gaan om omkoping of extra fondsen voor opvang van circusdieren als die verboden worden. In 2017 moet het zelfs verboden zijn om boerderijdieren of huisdieren zoals honden te laten optreden in het circus. Dierenpartijen weten nu al zeker dat dit een scenario gaat worden. En dan het volgende. De eerste discussies over dressuurpaarden die uren in een vliegtuig zitten, maar wat te bedenken van dolfijnen in een Dolfinarium. De eerste pols komen al tevoorschijn, er kan weer gestemd worden voor of tegen zielige dieren.
Dolfinarium:
We kwamen o.a. dit tegen:
Wilde dieren het circus uit, maar dan ook sluiting van het Dolfinarium in Harderwijk. Dat is het voorstel van Olivier uit Almere. Heeft hij gelijk? Wat vindt u?
Olivier, Almere: Als dierenliefhebber ben ik absoluut geen voorstander van wilde dieren in het circus. Dieren kunstjes laten doen ter vermaak van ons zogenaamde geciviliseerde mensen zie ik niet als vermaak. Maar waarom worden alleen de rondtrekkende circussen aangepakt. Het Dolfinarium in Harderwijk is het meest treffende voorbeeld van een permanent circus, waar wilde dieren kunstjes vertonen. Mocht het wettelijk geregeld worden dat dieren niet meer mogen optreden in circussen, dan verwacht ik ook dat het Dolfinarium per direct gesloten wordt. Is er een politieke partij die de moed heeft om dit op de agenda te zetten? Wat vindt u? Moet het Dolfinarium de deuren sluiten?
Meediscussiëren over dit en andere onderwerpen doet u op www.wuz.nl.