De Deense koningin Margrethe, bezocht op 27 juni circus Nemo in Denemarken, en dat is niet de eerste keer dat de koninklijke familie van Denemarken dit circus bezoekt, ze behoren inmiddels tot de echte fans.

De Deense koningin Margrethe bezoekt circus Nemo

Zirkus Nemo werd in 1999 opgericht door de Deense acteur en komiek Søren Østergaard. In het Latijn betekent Nemo ‘niemand’ of ‘nobody’, en dat is precies wat Søren Østergaard wilde, dat zijn circus over niets gaat. Een circus wat ook weer geen circus is maar een aaneenschakeling van een aantal absurde en poëtische komische karakters die eigenlijk niks kunnen.

De wereld van het circus heeft Søren Østergaard al vanaf kind af aan bewonderd inmiddels is daar diep respect bijgekomen voor de ‘echte’ circus artiesten die inmiddels in de afgelopen jaren in de programma’s van circus Nemo zijn opgenomen.

Deze combinatie van absurde en poëtische komische karakters samen met ‘echte’ circusnummers is de succesformule van circus Nemo. Het publiek, het bedrijfsleven, nationale politici en dus zelfs de koninklijke familie hebben circus Nemo in hun hart gesloten.

De Deense koninklijke familie bij een eerder bezoek aan circus Nemo

Naast circus Nemo wat voor het volwassen publiek bedoeld is reist ook onder de vlag van Søren Østergaard  circus Barnley met komiek kapitein Frodo met een programma speciaal voor kinderen.

Als u deze zomervakantie doorbrengt in Denemarken is Nemo een echte aanrader.