De houten pakwagen van Circus Herman RENZ is vandaag, 14 december, in bezit gekomen van de Stichting Behoud Nostalgisch Kermis- en Circusmaterieel i.o. Deze stichting wordt opgericht, speciaal voor dit doel, door Robert Ronday, Marcel Bergema en Leendert Bedijn. Namen die in de circuswereld voldoende bekend zijn. In de naam van de stichting wordt vermeld kermismaterieel, niet alleen omdat de houten pakwagen gebouwd werd voor transport van een kermis-draaimolen en daar tientallen jaren voor gebruikt is, maar ook omdat het niet uitgesloten is dat de stichting in de toekomst in bezit van meer nostalgisch materieel komt, ook van kermis-erfgoed.

Gelukkig heeft de houten pakwagen nu een overdekte stallingplek. De komende tijd zal de buitenkant van de wagen aangepakt worden: de oude laklaag moet verwijderd en er zal een nieuwe laklaag aangebracht worden. Aan de binnenkant zullen alle niet-originele zaken verwijderd worden.

Van de geschiedenis van de wagen en van de huidige ontwikkelingen wordt een fotoboekje samengesteld. Een must-have voor de liefhebber van historisch materieel en voor de fans van Circus Herman RENZ. De opbrengsten van dit boek zullen gebruikt worden voor de restauratie en regulier onderhoud van de wagen.

Intussen is het stichtingsbestuur op zoek naar sponsoren. In de toekomst, als de restauratie van de wagen voltooid is zullen de grotere sponsoren een speciale status krijgen als participant en zo betrokken blijven bij de toekomst van de wagen. Wie interesse heeft kan contact opnemen met Robert Ronday (06 531 80 481) of met Marcel Bergema (06 33 86 11 88)

Robert Ronday en Marcel Bergema van Stichting Behoud Nostalgisch Kermis- en Circusmaterieel
Robert Ronday en Marcel Bergema van Stichting Behoud Nostalgisch Kermis- en Circusmaterieel
TicketmasterBol.com AlgemeenBol.com Algemeen