DEN BOSCH – Choreografe en theatermaakster Pia Meuthen ontvangt de Prins Bernhard Cultuurprijs van het Noord-Brabant Cultuurfonds. Circusweb plaatste onlangs nog een interview met deze getalenteerde choreografe. De jury noemt haar oeuvre indrukwekkend en uniek.

Hoofdfoto Pia Meuthen bij Circolo, Hannah Hunink.

NapPas

‘Meuthen heeft Brabant verrijkt met zinnenprikkelende voorstellingen van ongekende zeggingskracht’, aldus juryvoorzitter Esmeralda Huizen. Zij maakt met Panama Pictures voorstellingen waarbij dans wordt geintegreerd met circus, muziektheater, klassieke muziek met electronische beats en zang. 

Pia Meuthen heeft met haar producties de hele wereld afgereisd. Pleisterplek is de Verkadefabriek in Den Bosch, daar maakt zij samen met dansers en circusartiesten mooie voorstellingen, geheel geimproviseerd.

De Cultuurprijs, waar een bedrag van 10.000 euro aan verbonden zit, wordt uitgereikt door de commissaris van de Koning Wim van de Donk, voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Dat gebeurt in de Verkadefabriek op 25 oktober tijdens de première van de nieuwe productie van Panama Pictures: Requiem for Lost Things. 

Pia Meuthen en Panama Pictures en alle artiesten die hierbij betrokken zijn: van harte gefeliciteerd. 

Commentaar via Facebook
804 totaal aantal bezoekers 3 bezoekers vandaag