Amsterdam heeft een vergunningplicht opgelegd voor alle evenementen met dieren, dus ook de kleine evenementen die zonder de aanwezigheid van dieren zouden zijn vrijgesteld! De geluiden dat meerdere gemeenten dit voorbeeld willen volgen klinken ook al! Contact met dieren, te midden van de betegelde tuinen en stenen gebouwen wordt daardoor meer en meer een zeldzaamheid.

Roel Ruwaard en de adviseurs en juristen van het Collective of Animal and Plant Stakeholders zullen samen de schouders eronder zetten om tegen de vergunningplicht te procederen. Zij schatten hun kansen goed in omdat de gemeente helemaal niet bevoegd is om deze vergunningplicht in te stellen.

Het is belangrijk dat gemeentes en instanties beseffen dat de aanwezigheid van dieren op evenementen juist van groot maatschappelijk belang is. Een tegengeluid tegen de huidige lobby is dan ook onontbeerlijk! Zij hebben hiervoor een informatiebrochure ontworpen die ze graag willen laten drukken om te kunnen verzenden aan gemeenten en instanties.

Voor de proceskosten en het drukwerk is natuurlijk geld nodig, daarom zijn zij een crowdfunctie gestart, meer informatie vind je door onderstaande link te volgen.

KLIK HIER