Johan en Herma van Dreven vormen samen een fotografen echtpaar. Zij volgden het afgelopen jaar de circusartieste in wording Demi Brama. Al haar trainingen en uitvoeringen. Dans, paaldans, expressie, kracht, sierlijkheid, acrobatiek, werd door het stel vastgelegd en dat resulteerde in een interessant fotoboek. Het toont haar veelzijdigheid, gedrevenheid, intensiteit en emotie.

 

Wie is Demi Brama.

Demi Brama is een jonge dame met een droom. Ze is een acrobate met een enorme ambitie, zij wil kei-goed worden als acrobate, zo goed dat ze in Cirque du Soleil kan werken. Dat is haar doel, al vanaf haar 7e jaar.

15 jaar jong, doet aan polesport, al drie keer 1e bij het NK en in 2017 6e bij het WK. In 2018 wil ze het NK opnieuw winnen en het WK ………, dat moet veel beter kunnen zegt zij. Eigenlijk staat alles in het teken van het grote doel, Cirque du Soleil. Daar werkt ze bijna dagelijks aan. Verschillende vormen van acrobatiek, lenigheid van alle spieren van teen tot vingers, expressie, dans, dag in dag uit, week in week uit.

Op de website van de fotografen worden regelmatig foto’s en nieuws geplaatst  over haar en het fotoboek. Daar laten we ook weten wanneer ze weer in de pers is gekomen.

Eén van de foto’s uit het boek over mij, ga snel weer verder.

Inspanning, teleurstelling, pijn, blijdschap. Dat is wat je te zien krijgt in dit fotoboek. Wat doet een jonge acrobate allemaal om haar doel te bereiken. Om ooit te gaan werken in Cirque du Soleil.

 

Wat doen we met het geld? Daarmee laten we het boek drukken.

In dit boek kun je zien wat het van haar vergt zo’n doel na te streven. Het laat zien wat zij er voor over heeft dat te bereiken. Veel foto’s weinig tekst. Een boek dat je telkens weer pakt om het nog een keer te bekijken. Een boek als inspiratie. Misschien wel als voorbeeld, voor jou, een vriend(in) of (klein)kind.

Trainen bij Corpus Acrobatics in Amsterdam
Tijdens een optreden.

Turnen aan een stokje. Bij turnen heet dat rekstok en alleen mannen doen dat. Als het om polesport gaat heet het paaldansen en dat doen vooral veel vrouwen.

Maar als je nu bedenkt dat het eigenlijk acrobatiek is, kijk je er dan anders naar?

Bekijk hier de FB pagina of Instagram van Demi Brama.

Even doordouwen bij Corpus Acrobatics onder leiding van Vincent Michels.

Bekijk de site van Corpus Acrobatics. Daar krijg je een indruk hoe haar toekomst er misschien gaat uitzien. Dit is de FB pagina van Corpus, bij hen traint zij tenminste 2x per week meerdere uren.

Om het boek uiteindelijk uit te kunnen brengen is hulp gevraagd bij de website van Voor de Kunst. Het is de bedoeling om alvast zoveel mogelijk geld in te zamelen om dit boek in productie te brengen. 

Je krijgt er iets voor terug

Als je doneert krijg je uiteraard iets terug. Soms heb je daarbij een keuze voor kaarten, of een fotoprint, Na afloop van de crowdfunding sturen wij je een mail met een éénmalig te gebruiken couponcode. Die code werkt uitsluitend bij de door jou opgegeven tegenprestatie. Je bestelt de tegenprestatie en in de winkelwagen vul je die couponcode in. We sturen foto’s en kaarten tegelijk met het fotoboek. Het boek komt uit eind september, dan beginnen we met verzenden. Je kunt het ook komen ophalen in Huizen tijdens de Atelierroute 13/14 oktober. Daar presenteren wij een 50 tal foto’s van dit project en ander fotomateriaal.

Misschien ga je voor een workshop met Demi. Of kies je voor een fotoshoot met haar, voor jezelf of om weg te geven. Je ontvangt van de fotografen een mail na de crowdfunding. Voor een tegenprestatie waarbij de acrobate is betrokken geldt dat rekening moet worden gehouden met school en trainingen. Meestal zal zoiets in een schoolvakantie worden gerealiseerd, soms in een weekeinde.

Voor bedrijven bestaat er nog een aantrekkelijke mogelijkheid. Bij een minimumafname van 50 boeken kunnen de eerste 2 pagina’s naar wens worden bedrukt. Neem hiervoor contact op met Jovadre. Zij vertellen hier dan graag meer over !!

de cover van het boek

Ben je nieuwsgierig naar het boek? Volg dan deze link, daar krijg je indruk hoe het boek eruit al gaan zien.

Generale repetitie.