Van oudsher zijn circusvrienden, vrienden van het circus en liefhebbers van het circus de personen die veel hebben verzameld en hebben bewaard, er bestaan prachtige collecties, waar je soms geen weet van hebt. Er is inmiddels veel gedigitaliseerd maar af en toe duiken er weer mooie nieuwe herinneringen  op. Circusvriend Henk Dinkelman wist onlangs zijn verzameling uit te breiden met een mooie verzameling foto’s van Circus Piste, Circusweb mag deze aanwinst met u delen.

Circus Piste werd opgericht door Willem en Hennie Boekschoten in 1971. In de zeventiger en tachtiger jaren reisde circus Piste door ons land. Directeur Willem Boekschoten, trad zelf op als als MR. Wilco.

Na het overlijden van de toenmalige directeur Willem Boekschoten, hebben Rob Ritman en Maurice Veldkamp dit circus nieuw leven ingeblazen en zijn eerst nog een paar jaar onder de naam Circus Piste verder gegaan, maar hebben ook nog een seizoen onder de naam Aqua Circus gereisd, er kwam toen ook versterking in de persoon van Wim de Jong en de familie  Ronell trad er ook op. Later werd de naam weer veranderd en wel in het huidige Magic Circus, dat nu onder de leiding van Maurice Veldkamp door ons land trekt.

Patrick Boekschoten , zoon van Willem en Hennie is nog steeds werkzaam bij Magic Circus.