Humor en comedy zijn een onmisbaar onderdeel van elke circusvoorstelling. Groot Kerstcircus Den Haag heeft voor de nieuwe show een beroep gedaan op de clowns Joanes,  Correggio en Ferdinand. Ze zorgen afwisselend voor een vrolijke glimlach op het gezicht van zowel volwassenen als kinderen. De drie comedians komen uit respectievelijk Frankrijk, Duitsland en Spanje en treden regelmatig in heel Europa op. Ook in shows van het Chinees Nationaal Circus. Humor kent immers geen grenzen. Open uw hart en geniet van deze clowns!

Joannes en Correggio, twee clowns, zelfde gevoel voor humor

Beide clowns leerden elkaar kennen in het circus. Gedreven door hetzelfde gevoel voor humor, door het begrip van clowneske poëzie in de piste en het oneindige respect voor dit specifieke beroep, werden de clowns snel vrienden. Ieder heeft zijn eigen talenten, kwaliteiten en verschillende lichaamstaal. Samen ontwikkelden ze hun eigen repertoire voor nieuwe clownsnummers, oude klassiekers in een nieuwe jas. Zowel Joanes als Correggio beschouwen hun gezamenlijke optredens altijd als een intens impuls gevend clownsfestival. Daarom kijken ze er naar uit om samen op te treden in den Haag.

Op de première en de eerste paar dagen wordt het publiek getrakteerd op dit komische duo. Aangezien ze daarna verplichtingen elders hebben, wordt hun plek in de piste daarna overgenomen door Ferdinand.

Ferdinand, gepassioneerde clown.

Gepassioneerd door het circus sinds zijn jeugd, kon hij niets anders dan zelf een artistieke carrière omarmen. Vastberaden om zijn doel  te bereiken trainde hij in de verschillende disciplines van het circus: jongleren, balanceren en acrobatiek …

Zijn karakter is zeer zacht, maar kan ook fel zijn, hij is clown, komiek en humorist. De circustechnieken die hij beheerst, zijn niet meer dan een hulpmiddel voor zijn expressie.

Hij treedt op met verschillende scenes in de show en creëert snel zijn eigen typetje om zijn artistieke identiteit te bevestigen en zo zijn shows op te voeren. Het samenspel met het publiek onderstreept de emotie van de live optredens.