DLK Didi’s Laatste Kunstje.

Op 8 en 9 november is het zover dan zijn de laatste voorstellingen die Didi geeft. Theater de krocht in zijn woonplaats Zandvoort is de locatie waar het gaat gebeuren. Het is pas in november, maar als je er naar toe wilt dan moet je je nog haasten ook want er zijn alleen nog maar kaarten voor de vrijdagavond voorstelling om 20.00 uur. Vrijdagmiddag en zaterdagavond zijn al helemaal uitverkocht!

Na 65 jaar optreden in binnen en buitenland vind Dick Hoeze alias ‘Clown Didi’ het mooi geweest. Nog een keer een volle zaal en dan is het klaar, maar zo makkelijk komt Didi er niet vanaf want dat hij nog steeds populair is blijkt wel uit de grote navraag naar kaarten. Na een artikel in de Zandvoortse Courant bleek er zoveel navraag dat er is besloten om drie shows te geven. En daarvan zijn er dus al twee helemaal uitverkocht.

Didi heeft overal ter wereld gewerkt, bij alle grote variété theaters en circussen, zoals het circus Toni Boltini waarmee hij zelfs helemaal naar Israël reisde. Na 65 jaar optreden kan Dick wel 65 boeken schrijven, hij zit vol met verhalen en komische anekdotes. Natuurlijk kennen we Didi ook van zijn eigen circus Rigolo, Circus Fantasia, Circus Holiday, Wintercircus Hanson, pretpark oud Valkeveen etc.

Clown Didi is geen clown zoals het stereotype beeld over clowns nou eenmaal bestaat. Didi is eigenlijk een komisch klein ventje met altijd een rare pruik en opvallende bril, rap van tong, lachen gieren brullen, maar soms zeker ook een traan, zoals bij zijn wereld beroemde nummer als clochard of in zijn laatste kunstje: OLK. Om precies te weten wat dit allemaal betekend moet je natuurlijk komen kijken.

De Kringloopwinkel

De voorstelling heeft de naam de kringloopwinkel gekregen en daar speelt het zich ook af, in de kringloopwinkel die wordt gerund door Didi en zijn maatje Henk Jansen. Er komen allerlei gastartiesten voorbij in deze winkel en die zullen ook optredens verzorgen zodat het een fantastisch feest gaat worden. Zo ziet u Henk Jansen als beste “Dorus” imitator van Nederland, Clown Frenky van circus Alexander, Bingo Peter, de zangeres Sjoeger Lien Bloeper, het accordeon meisje Gré van den Berg. Het wapen van Zandvoort heeft een verrassing’s act ingestudeerd en last but not least Didi zelf, die als rode draad door het programma loopt en nog één keer zijn act als clochard met de bellen opvoert.

Natuurlijk werkt achter de schermen de hele familie Hoezee mee om, echtgenoot, vader en (overgroot) opa te ondersteunen bij deze laatste keer voor het hooggeëerd publiek.

Vrijdag 8 en zaterdag 9 november. Alleen voor vrijdagavond 20.00 uur zijn nog kaarten!

Entree is €10,- per persoon. Locatie theater de Krocht. Reserveren Tel: 0653475703 of 0653310684.