Hoe cool is het als jij een circus bezoekt en daarvan een verslag uitbrengt aan Circusweb. Ben je bang om fouten te maken, van fouten leer je en van leren word je slimmer. Bovendien worden ingeleverde teksten geredigeerd en nagekeken.
De schrijfregels
Wil je meer weten over de regels van de journalistiek of de manier waarop je zou moeten schrijven, dat leer je vanzelf. Vraag maar aan onze vaste correspondent in Drenthe, Ruben Kleine. Die gaat met veel plezier naar circussen en heeft een probleem met de juiste schrijfwijze, door een lichte hersenbeschadiging. Het weerhoudt hem op geen enkele manier om toch bijdragen te leveren. Het komt uiteindelijk allemaal keurig op de website.
Bovendien heb ik nog ergens een lesboek van vroeger in PDF, gratis beschikbaar. Toen ik nog schrijverscursussen gaf als hoofdredacteur van een huis aan huisblad heb ik dit geschreven, daar kom je een eind mee, kwestie van opvragen.
Mooi verhaal
Ben jij fan van 1 bepaald circus, ook geen probleem, als het een mooi verhaal is kun je dit gerust promoten op de website. Ook schrijvers van jeugdcircussen worden uitgenodigd om iets te vertellen over hun jeugdcircus. Het wordt hier allemaal met veel plezier gelezen.
Deze eenmansredactie kan niet alles weten. De andere werkzaamheden, toegenomen mantelzorg, werk voor enkele opdrachtgevers en werk voor Alzheimer in Beweging en een nieuwe studie, binnenkort komt dit werk echt meer in de knel. Niet alleen het maken van berichten maar het onderhoud voor de website kost veel tijd. En dat ontbreekt nu. Vandaar dat Circusweb steeds langzamer opstart. Ik hoop er deze week tijd voor te krijgen en dat lukt vast als nu de verhalen binnenstromen via circuspers@gmail.com