Rotterdam-De magie van circus is bijna niet onder woorden te brengen. Circus doet iets met je, ongeacht je leeftijd. Deze verwondering voert vijf dagen lang de boventoon tijdens Circusstad Festival Rotterdam. Van 1 tot en met 5 mei zit je geheid op het puntje van je stoel tijdens onze spectaculaire voorstellingen en oogverblindende acts.

Circusstad Festival wordt alom geroemd om zijn hedendaagse, originele producties. Van dynamisch tot poëtisch, alle stijlen komen aan bod. Van over de hele wereld zijn uitsluitend top voorstellingen geselecteerd.

Circusstad Festival is onderverdeeld in drie speelvlakken: Theater Rotterdam, het oude Luxor Theater en het Schouwburgplein. Op het gezellige festivalterrein zijn doorlopend workshops te volgen in en rond het Opticum, de Arena en het Chapiteau. Wil je vliegen, balanceren of jongleren met bizar veel ballen? De artiesten verklappen alleen aan jullie hun diepste geheimen. Ondertussen goochelen diverse koks vanachter hun pannen. Aan gekoeld bier en gezonde sappen geen gebrek. De trukendoos gaat nog verder open als de livemuziek start.

Nieuw is dit jaar de dinnershow van de onvervalste ringmaster Dave van der Wal, bekend van onder meer RTV Rijnmond. Tijdens deze dinnershow in Circo Bistro worden tips van de circussluier opgelicht, tijdens deze dinnershow onthult Dave het laatste circusnieuws en tonen circusartiesten acts die nog nooit vertoond zijn.

Bistro Nomade, een rondreizende bistro ofwel een restaurant op wielen van onder meer Guido Wulfse, tekent voor de uitvoering. Bistro Nomade onthipstert de foodtruck. Bistro Nomade serveert geen streetfood maar brengt het magische horecagevoel waarbij koks toveren met gerechten en de smaakpapillen verwennen.

Tijdens de dinnershow wordt door Bistro Nomade vanaf 17.30 uur een driegangenmenu geserveerd met keuze uit vlees, vis of vega. Waar je aan moet denken? Couscousschotel met merguez worstjes van slagerij Lakarusch en gegrilde appels met granola en honing. Of gebakken rijst met gamba’s en jackfruit. Op zondag 5 mei is het BBQ-dag.

De Kaapse Brouwers doopt Kaapse Karel (Session IPA, glutenvrij) om tot Kaapse Acrobaat tijdens Circusstad Festival. Drank is echter niet bij de menuprijs inbegrepen.

Volledig betoverd walst het gemêleerde publiek huiswaarts.

Klik op de foto’s voor een vergroting ©Circusstad festival