Na twee geannuleerde edities kon Circusstad Festival afgelopen weekend eindelijk weer eens zijn tenten opslaan op en rond het Schouwburgplein in Rotterdam. Deze extra editie, nagenoeg uitverkocht, kende vele hoogtepunten. Letterlijk en figuurlijk. Van de hilarische jongleershow De Cuyper versus De Cuyper van het Vlaamse gezelschap Cie Pol & Freddy tot de indrukwekkende voorstelling Brace for Impact van het acrobatentrio Knot on Hands, het publiek was lyrisch.

Het succes van afgelopen weekend geeft ons als organisatie het vertrouwen in de meivakantie van 2022 weer een vijfdaags evenement neer te zetten dat zijn weerga niet kent in Nederland. Onze nieuwe artistiek leider, Menno van Dyke, heeft inmiddels grote namen uit het internationale circustheater gestrikt onder wie de Duitse topjongleur Stefan Sing die met zijn gezelschap tot de avant-garde behoort en Captain Frodo, de komische rubberman die nog leniger is dan elastiek. Een primeur in circusland is het grote gala op vrijdagavond 6 mei in het nieuwe Luxor Theater. Tijdens deze feestavond passeren in een aanstekelijk tempo de tofste acts van zowel gevestigde namen als aanstormend talent.

De foto’s zijn gemaakt door Fred Ernst.  

Circusstad Festival 2022 heeft plaats van 4 tot en met 8 mei in Rotterdam. Kaarten voor het gala zijn binnenkort te bestellen via www.circusstad.nl.