Modern circus

Circusstad Festival

Circusstad Festival

Stichting Rotterdam Circusstad is in 2009 opgericht vanuit de samenwerking tussen Codarts Circus Arts, Theater Rotterdam, Luxor Theater en Circus Rotjeknor. Met passie werken zij samen aan de ontwikkeling van circustheater als eigentijdse, innovatieve vorm van podiumkunst en het betrekken van een zo breed mogelijk publiek. Daartoe ontplooien ze nieuwe speelplekken en creaties, activiteiten op het vlak van participatie en talent voor hedendaags circustheater.

In het buitenland wordt vol bewondering gekeken naar ‘de Rotterdamse aanpak’ van het festival. Door de nauwe samenwerking tussen een circus artiestenopleiding op HBO-niveau, een jeugdcircus en twee grote theaters wordt er gebouwd aan een sterke infrastructuur voor (de ontwikkeling van) circustheater, dat is uniek! Rotterdam Circusstad gelooft in deze integrale aanpak en ontwikkelt daarom activiteiten gericht op participatie, talentontwikkeling, presentatie en publieksontwikkeling.
De activiteiten van Rotterdam Circusstad hebben een nationale en soms internationale uitstraling. Rotterdam Festivals heeft Circusstad Festival dan ook gekenmerkt als ‘Nationale Parel’.

Rotterdam Circusstad zorgt ervoor dat circustheater door iedereen kan worden bezocht en beoefend: van wijkgebouw tot internationaal gerenommeerd theater, van workshops voor amateurs tot opleidingen voor professionele artiesten. Circus is er voor iedereen!

Bezoek de website

Fotovoorproefje