Na enige voorbereiding is het dan eindelijk zo ver. VNCO, Circomundo en Circuscultuur gaan samen onder 1 noemer verder: Circuspunt.

Op 16 november wordt Circuspunt gelanceerd bij Circus Rotjeknor in Rotterdam.

V.N.C.0.

V.N.C.O. is de afkorting van Vereniging Nederlandse Circus Ondernemingen. De Vereniging Nederlandse Circus Ondernemingen is de branchevereniging voor Nederlandse circussen. Als branchevereniging treedt de VNCO op als gesprekspartner voor landelijke en lokale overheden. De landelijke onderwerpen variëren van wetgeving van dieren, medewerkers, tenten, scholing tot vele andere zaken. Op lokaal niveau wordt de VNCO vaak betrokken als het gaat om evenementenlocaties, reclamebeleid en het opstellen van richtlijnen voor circussen. De VNCO werd opgericht op 20 oktober 1995.

Circomundo

Stichting Circomundo en de aangesloten jeugdcircussen zetten zich in voor de kwaliteitsontwikkeling en de belangen van de Nederlandse jeugdcircussen. Dat doe ze door concrete projecten en praktische handleidingen te ontwikkelen over bijvoorbeeld de jeugdcircus- en lespraktijk en een bijdrage te leveren aan het uitwisselen van kennis en informatie, zowel in het circusveld als daarbuiten.

Circuscultuur

De Stichting Circuscultuur overkoepelt en verbindt alles wat te maken heeft met circus, dus: tentcircussen, jeugdcircussen, circusorganisaties.

Samenwerking 2025

Een groot aantal circusorganisaties werkt sinds 2016 aan een gezamenlijk plan. Doel is om het Nederlandse circus als cultureel erfgoed verder te profileren en de sector te ondersteunen en helpen groeien. Onder de noemer #circus2025 zetten de organisaties gezamenlijk de schouders onder dit plan. Er is een kerngroep gevormd met vertegenwoordigers van St. Circuscultuur, Circomundo en de Vereniging Nederlandse Circusondernemingen (VNCO), die nu dus samengaan onder de naam: CIRCUSPUNT

CIRCUSPUNT

Het bestuur van Circuspunt heeft als voorzitter Patrick Cramers, de overige bestuursleden zijn; Rosa Boon, Maurice de Brieder, Arlette Hanson, Jur van der Lecq, Marc Eysink Smeets, Maurice Veldkamp en Patrick Boekschooten.