Tijdens het Hemelvaartweekend  zullen Jeugdcircussen Saranti uit Leeuwarden, Santelli uit Groningen en Okidoki uit Meppel circusvoorstellingen geven tijdens het hun georganiseerde ‘Circusfestival Schier’!

Vrijdag 31 mei kan er door iedereen van 10:00-12:00 uur deel worden genomen aan circusworkshops. Zaterdag 1 juni zullen de Schiermonnikoger Kids een voorstelling geven om 11:00 uur. Zij hebben na hard trainen die week een vermakelijke voorstelling gemaakt met ondersteuning van trainers van de drie circussen.

Om 13:30 en 15:30 uur zijn de circustalenten van de drie circussen aan de beurt met spectaculaire acts zoals doeken in de lucht, acrobatiek in de piste, rondvliegende ballen en rondrijdende eenwielers. De circusworkshops en voorstellingen zullen plaatsvinden aan de Langestreek in een echte circuspiste op Schiermonnikoog.

De toegang is GRATIS voor iedereen en vooraf kunnen de kinderen zich GRATIS laten schminken bij Schminkstad ‘Kwisje Kwasje’ en worden de toeschouwers verwelkomt door fraai uitgedoste steltlopers.

Maatschappelijke betekenis jeugdcircus

Circus heeft een belangrijke maatschappelijke functie, zowel voor het land als voor de jonge talenten zelf. Het brengt jongeren uit alle lagen van onze samenleving samen. Wij willen een stimulans geven aan de belangstelling voor en verbreding van jeugdcircus, gezien de sociale en maatschappelijke functie die het kan hebben.

Donderdag komen alle kinderen en begeleiders van de drie circussen op het eiland samen om gezamenlijkheid te trainen maar vooral om gezelligheid te hebben. Voor de circussen heeft het uitwisselen van gedachtegoed en het samen trainen een grote meerwaarde. Voor de jongeren betekend het dat ze samen komen met jongeren die de zelfde hobby/passie hebben. Door ook workshops te geven aan deze jongeren stimuleren we de talentontwikkeling.

Circusfestival Schier is mede mogelijk gemaakt door:

Provincie Fryslan – IMF

Stichting MAPS

Rotaryclub Schiermonnikoog

Wagenborg Passagiersdiensten

Jeugdcircussen Saranti, Santelli en Okidoki