20 februari 2022

Circusfestival Hilversum – de voorstelling

Ondanks de storm van vrijdag 18 februari stond alles op de eerste speeldag weer klaar voor de eerste voorstelling. Voor het hoogtepunt van de storm was alle techniek en decoratie veilig ingepakt. In de nacht is met man en macht gewerkt om de tenten staande te houden. Na slechts twee uur nachtrust is alles weer opgehangen en aangesloten. Waar ze eigenlijk op vrijdag hadden willen repeteren met een doorloop voor de techniek en een generale repetitie werd het dus inpakken en vooral veel zweten. Desondanks ging de eerste voorstelling door. Al was het voor de technici soms wel even zoeken naar het juiste muziekje of instelling van het licht.

Het is allemaal goedgekomen. Het publiek genoot van een uitstekende voorstelling. Dankzij de versoepelingen zonder mondkapjes of afstand houden, wat goed is voor de sfeer en de wisselwerking tussen artiesten en publiek. In de tent heeft iedereen een comfortabele zitplaats. Ook op de tribune! De eerste Nederlandse circusproductie van 2022 is een feit.

Het enige wat nog herinnert aan de coronamaatregelen: Alle artiesten komen uit Nederland. En daarmee is een meer dan uitstekend programma samengesteld. Waarin een klein land en een klein circus groot kunnen zijn!

Artiesten:
Duo Musa – trapeze
Salim Musa – stoelenbalans
Alfredo Lorenzo – illusies
Michaël Betrian – diabolo
Duo Kira – acrobatiek
Clown Davy
Duo Lugo – lasershow
Scott The Juggler – jongleur
Super Skaters – rolschaatsen (wegens omstandigheden pas vanaf 20 februari 2022)
Robert Ronday – spreekstalmeester

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of via de website.
Op de Facebookpagina vindt u meer informatie.

Foto’s: Ron Mikkenie