Circusartieste Charlotte Nijmeijer:

938

Een druk en knus leven, dat absoluut nooit saai is.

 

Charlotte Nijmeijer aerial act
Charlotte en Bernhard, duo strapaten

Charlotte Nijmeijer (21) is geboren als helft van een tweeling in het Noord-Hollandse Alkmaar. De voormalige pedicure/schoonheidsspecialiste droomde al jaren van een eigen schoonheidssalon, totdat zij in een discotheek werd voorgesteld aan circusartiest Bernhard Renz. Dit zorgde voor een totale ommezwaai in haar leven. Van schoonheidsspecialiste tot trapezeartiest.

Charlotte viel meteen voor zijn charme en spontaniteit en na een tweede ontmoeting in haar eigen Alkmaar, waar Renz Berlin kwam, wist ze het zeker, zij had haar ware liefde ontmoet. Om bij elkaar te zijn reisde Charlotte elk vrij moment heen en weer door heel Nederland, want zo gaat het als je verkering krijgt met een circusartiest. Nooit een moment van verveling en nooit op dezelfde plaats. foto: Dirk Jan Ranzijn.

Circus carrière

Charlotte houdt van haar honden
Gelukzalige momenten met haar dieren

De momenten dat zij niet bij elkaar waren werden steeds moeilijker voor het stel.
Dus maakte Charlotte op 18-jarige leeftijd al de beslissing om te kiezen voor het circusleven zodat zij vaker bij haar vriend kon zijn. In het begin hielp zij een handje mee in de verkoopwagen en bij de reclame, maar al snel stelde Bernhard voor dat Charlotte samen met hem ging oefenen voor een lucht act. Bernhard werd haar personal trainer en zo werd gewerkt aan haar kracht en souplesse. Dat het niet makkelijk was bleek, Charlotte zat vaak onder de blauwe plekken en schaafwonden, maar met vallen en opstaan leerde zij hele leuke trucs in de lucht. Al snel volgde een tweede act voor Charlotte, met honden. Alle honden die nu in de show meedoen zijn aangekocht als pup, en ook al zijn alle honden nog vrij jong, ze doen allemaal al mee.

Knus en gezellig

Charlotte met haar honden
Hondenact

Het circusleven bevalt Charlotte prima. “ ik ervaar het circusleven als een druk leven, maar een leuk leven dat nooit saai is. Elke dag maak je weer wat nieuws mee je ontmoet heel veel mensen. In het begin was het wennen om elke week weer op een nieuwe plek te staan en om in een woonwagen te leven maar nu zou ik het niet meer anders willen. Leven in een woonwagen is knus en gezellig”. De familie van Charlotte moest er vooral aan wennen dat Charlotte soms helemaal aan de andere kant van Nederland aan het werk is. Met trots zien ze hoe hun dochter en zus verandert in een circusartieste die hoog in de nok van het circus haar werk aan het doen is. Dat ze nu een act met honden doet verbaast niemand, Charlotte was altijd al gek op dieren. Ze vinden deze act echt iets voor haar.  foto: Dirk Jan Ranzijn.

Pammy Boltini
Charlotte is niet het eerste meisje dat verliefd is geworden op een circusartiest, er zijn haar al velen voorgegaan. Bekendste Nederlandse is vermoedelijk Pammy Boltini, die trouwde met de bekendste circusdirecteur van Nederland Tony Boltini. Ook zij maakte indertijd de overstap naar een circusleven en heeft deze wereld nooit meer losgelaten.