Arnold Balk ging naar het Duitse Leer en bezocht Circus Probst
foto’s Friedrich Klawiter Circus-online.de

Het circus stond voor Leer traditioneel opgesteld in het centrum Grosse Bleiche. Het balletmeisje Celina opende de voorstelling door standbeeld artiesten met sleutel op te winden en tot leven te brengen. Ook verschenen er regelmatig artiesten uit een kast voor een openingstableau. Celina was de rode draad in het programma “Surprise”. Een 6-mans orkest o.l.v. Viktor Golod soms gemixt met  bandmuziek zorgde voor begeleiding.

Clown Rudi Brukson verzorgde soms met Irina meerdere reprises o.a. als kok, rups uit paprika veranderde in vlinderdame, quick-change, dirigent met bellen bezoekers. Jim Bin vermaakte zeker de jeugdige bezoekers met zijn duikplankact à la Don Martinez.

Op artistiek gebied opende Elena met gevarieerde oefeningen aan de doeken. Goed weer eens een grote groep in de piste te zien  met de 9 koppige Troupe Suba uit Mongolië die vier nummers voor hun rekening name welke met goede choreografie werden gebracht. Een touwspring- en springplankact, krachtpatser of ‘Muskelpaket’ Sulbaator Adilbisk en contorsioniste Tsas Tsenduke die haar act besloot door met haar voeten met pijl en boog een ballon kapot te schieten.

Jongleur Rico Brukson liet tot en met 5  tennisrackets gevarieerd in tempo ronddraaien.

Bij Probst zijn wij goede paardennummers gewend maar helaas kon Stephanie Probst het deze keer niet waar maken met 5 Arabieren in een korte vrijheidsdressuur en assistentie van 2 personen. De piste ondergrond zou daar debet aan zijn geweest? Zij presenteerde ook de exotengroep welke nog bestond uit 1 kameel en dromedaris, 2 koudbloedpaarden, 1 watoessirund, 3 lama’s en een emoe. Samen met Sergiu en Celina had Stephanie een aardige boerderijact bestaande uit 7 geiten van verschillende soorten en grootte en 2 ezels.

In een spectaculaire finale gaven  de 4 motorrijders van Andrés Torres gas in het Wheel of Death waarna het circusgezelschap in een kleurige lintendecor na 2x een uur voorstelling afscheid nam van het  helaas niet al teveel opgekomen publiek.

Arnold Balk 30 april 2022