Circusweb.nl zal in 2023 ook regelmatig informatie delen of verslag doen van straattheaterevenementen. Want óók op straat spelen fantastische circusvoorstellingen! Dat was dan ook begin maart te zien tijdens ‘STRTFSTVL Showcase’: hét straattheater-showcase event, waar Circusweb ook aanwezig was.

Op industriepark DRU in Ulft waren twee dagen lang acts te zien van straatartiesten uit binnen- en buitenland. Alle artiesten waren maar op één ding uit: een boeking binnenslepen bij de festivalprogrammeurs die er rondliepen.

Er waren veel optredens te zien en gezelschappen waren vertegenwoordigd op de straattheaterbeurs, waar ruimte was om sprekend de diepte in te gaan.

Dat de zevende editie van de promotiebeurs voor straatartiesten STRTFSTVL Showcase in de Achterhoek is neerstreek is te danken aan Circus Zanzara uit Doetinchem. De organisatie had grote problemen op de vorige locatie in Utrecht, waar de huur onbetaalbaar werd. De Zanzara-crew tipte de locatie in Ulft.

Zestig artiesten/gezelschappen
Vandaar dat de SSP-hal op het DRU Industriepark op vrijdag 3 en zaterdag 4 maart gevuld werd met pakweg zestig artiesten/groepen uit meerdere Europese landen.

De acrobaten, jongleurs, muzikanten, dansers en circusacts vertoonden hun kunsten live voor publiek, festivalprogrammeurs en evenementenmanagers uit binnen- en buitenland. In de hoop te worden ingehuurd als het straattheaterseizoen in april eindelijk weer eens losbarst.

De kans zit er dus dik in dat acts van ‘STRTFSTVL Showcase’ deze zomer in Nederland te zien zijn. Denk daarbij aan artiesten als: Anders & Kira (o.a. in het verleden te zien bij Wintercircus Arlette Hanson, red.), The Flying Acrobats (die jarenlang als Duo Triali werkten bij Circus Althoff) en Monki Business (TENT).

Meer informatie of het programma terugkijken? Dat doe je hier.