Het AD bestaat op donderdag 29 april precies 75 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft het AD 75 iconische voorpagina’s geselecteerd. Op de allereerste voorpagina van het AD van 29 april 1946 staat een foto van “een moeilijke menschelijke pyramide op vier brave dravers” In de afgelopen 75 jaar, met recht vanaf het allereerste exemplaar, heeft het AD vaak aandacht besteed aan het circus. Daarom feliciteren wij het Algemeen Dagblad van harte met dit jubileum en dat er nog maar vaak echt circus op de voorpagina mag staan.

Wie de acrobaten te paard zijn en in welk circus vermeld de krant niet, maar ze staan wel op de allereerste iconische voorpagina van 29 april 1946

Het Algemeen Dagblad of AD is een Nederlands landelijk dagblad de op een na grootste betaalde krant van Nederland. De krant verschijnt op tabloidformaat. Het blad is eigendom van het mediabedrijf DPG Media uit Vlaanderen. De hoofdredactie zetelt in Rotterdam. De redactie maakt sinds 2016 het mondiale en landelijke deel voor ADR Nieuwsmedia. Daar vallen 57 voormalige regionale kranten onder die als editie van het Algemeen Dagblad en een zevental voormalige Wegener-titels verschijnen.

De krant werd in 1946 als zus van de Nieuwe Rotterdamsche Courant opgericht door W. Pluygers en J. Versnel. Pluygers werd de uitgever, Jan Schraver de eerste hoofdredacteur. Het eerste nummer verscheen op 29 april 1946.

Bekijk hier 75 iconische voorpagina’s en lees verhalen over het 75-jarig jubileum.

De allereerste iconische voorpagina van het AD met circusfoto
Ticketmaster