2 juni 2022

Circus Okidoki viert 25 jarig jubileum

MEPPEL – Jeugdcircus Okidoki uit Meppel viert haar 25-jarig jubileum. Het circus werd opgericht door Marie Tiggelman die vanuit Amsterdam naar het oosten verhuisde. Zij startte vanwege haar liefde voor Circus Elleboog een eigen kindercircus.

Sinds 2015 heeft het circus een eigen zaal. Lopen op een bal, samen spelen, dansen, diabolo, elkaar helpen, steltlopen, toneelspelen, optreden, koordlopen, vallen en opstaan, jongleren en nog veel meer, dát is kindercircus Okidoki uit Meppel. De circuslessen worden gegeven door Marie Tiggelman samen met enkele circusassistenten. Er zijn inmiddels 9 groepen; 4 basisschoolgroepen, 1 jongerengroep, 1 voorstellingsgroep en 3 luchtacrobatiekgroepen. De artiesten van de voorstellingsgroep oefenen twee keer per week en treden op in Meppel en omstreken.

Show of a lifetime

Speciaal voor dit jubileum geeft Okidoki een show in Schouwburg Ogterop. De voorstelling “Show of a Lifetime is een verhaal gebaseerd op de film The Greatest Showman en gaat over het weeskind Billy die in een weeskhuis woont Hij vindt het vreselijk daar en ontsnapt. Billy trekt de wijde wereld in op zoek naar zijn droom. Na de ontmoeting met een vreemde jongleur weet hij het: Billy wil circusartiest worden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Of het Billy gaat lukken zijn droom te verwezenlijken kunt u zien in de voorstelling ‘Show of a lifetime’. Samen vertellen álle groepen van ons circus dit verhaal, geïnspireerd door de film ‘The Greatest Showman’. Meer informatie over de show.