Zwitserland-Aargau De familie Nock van het gelijknamige circus deelde vandaag mede dat zij met pijn in hun hart hebben moeten besluiten te stoppen met het Circus Nock.

Na 158 jaar trekt de huidige directie van dit familiebedrijf uit Aargau in Zwitserland de stekker eruit. Teruglopende inkomsten, concurrentie, het verdwijnen van circusterreinen en de strengere regels op het vlak van dierenwelzijn zijn samen de reden dat ze tot deze conclusie zijn gekomen. Nostalgie, professionaliteit en passie zijn vandaag de dag alleen niet meer genoeg om een zo groot reizend circus draaiende te houden.

“Het geluk en plezier dat altijd in de ogen van onze grote en kleine toeschouwers te zien was zullen ons altijd in herinnering blijven” “Het circus leven en de circuslucht zullen we gaan missen “Aldus de familie Nock.

Eerder dit jaar deelde de familie nog mede dat ze dit jaar de tournee later zouden laten beginnen om zich goed te kunnen voorbereiden op de 160 jarige jubileum tournee. Helaas blijkt vandaag anders.

Helaas gaan de lichtjes uit