12 maart 2021

CIRCUS MILOCO WAAIT WEG

Leiden, het leek zo een goed plan een circustent in plaats van een binnenruimte, zodat de jeugd van Leiden toch kon sporten en jeugdcircus Miloco weer circuslessen kon geven. Op het voormalig terrein van Leidsche Boys aan de Voorschoterweg stond een circustent opgebouwd, die helaas niet stormbestendig was. Afgelopen nacht is de circustent omgewaaid.

Na een paar mooie weken, waarin ze les gaven in de circustent hebben zij voor de leerlingen nu helaas slecht nieuws: “gisteren is in de storm onze tent omgewaaid en stuk gegaan. Volgens het keuringsrapport zou hij windkracht 8 aan moeten kunnen en we hadden ook allerlei voorzorgsmaatregelen getroffen, maar helaas was de tent toch niet bestand tegen de harde windstoten.

De schade was zodanig dat wij gisteren alles van het veld hebben moeten verwijderen en wij nu moeten kijken naar welke oplossingen er zijn om de tent te repareren of te vervangen. Waarschijnlijk moeten we een nieuwe tent kopen. Helaas zijn wij hier niet voor verzekerd.

Wij gaan ons daarom de komende week richten op het in gang zetten van een crowdfundingactie om zo snel mogelijk geld bij elkaar te krijgen om de reparatie of de aanschaf van een nieuwe tent mogelijk te maken. We hopen dat jullie ons willen helpen met deze actie en het delen hiervan, als deze eenmaal loopt. Houd aankomende week alvast onze site in de gaten als je deze actie wilt steunen:  www.circusmiloco.com”

Circus Miloco zegt  in ieder geval  alle lessen van de aankomende week af.