Zweden, Malmö – Circus Days and Nights, een nieuwe opera van de legendarische componist Philip Glass, librettisten David Henry Hwang en circusdirecteur Tilde Björfors, is gebaseerd op een verzameling gedichten van de Amerikaanse dichter Robert Lax. Gecoproduceerd door Cirkus Cirkör en Malmö Opera, zal de samenwerking een unieke, nooit eerder vertoonde fusie van circus en opera bevatten. 

De Amerikaanse componist Philip Glass is een van de meest invloedrijke componisten in de hedendaagse muziek. Hij schreef opera’s, symfonieën en kamermuziek, maar ook muziek voor film, theater en televisie. Ongetwijfeld is hij het meest bekend om zijn portrettrilogie – de drie opera’s Einstein op het strand , Satyagraha  en Echnaton .

Zijn invloed op de hedendaagse klassieke muziek is moeilijk te overschatten. Hij wordt vaak omschreven als een minimalist, maar noemt zijn werk liever “muziek met repetitieve structuren”.

”Ik heb ongeveer tien jaar de rechten op het gedicht, maar ik kon het stuk niet schrijven omdat ik mijn circus niet had gevonden. Toen ik Tilde’s enscenering van Satyagraha zag, viel het me op: hier is mijn circus ”, – Philip Glass.

De cast bevat onder meer sopraan Elin Rombo, bekend van haar afbeelding van Eritea in Cavallis  Eliogabalo  in de Opéra National de Paris en als Koningin van de Nacht in Mozarts  The Magic Flute bij Staatsoper Berlin. Afgelopen herfst zong ze de titelrol in Rufus Wainwrights Callas-geïnspireerde Prima Donna in The Royal Opera in Stockholm.

Foto’s: Mats Bäcker

Alle informatie en ticketverkoop voor de Live stream vind je op de website van Malmö Opera

STREAM PERFORMANCE LIVE

You can live stream Circus Days and Nights with English subtitles here. 

The full-length performance of Circus Days and Nights will be broadcast live online, at the regular performance time. You can choose to watch the live stream on your computer, tablet or smartphone.

HOW TO WATCH

  1. The day before, and at noon on the day of the performance, you will receive an email with a password. (The password will only work on the day of the broadcast).
  2. Click on PLAY button below.
  3. Enter your password.
  4. All set! You will now be able to enjoy the live performance online.​

Playknapp för streaming Circus Days and Nights

To stream the performance, click on the PLAY button in the picture above. If you can’t see any PLAY button, click here for the performance stream.

Ticketmaster