Tilburg- Kermis en Circus zijn al eeuwig aan elkaar verbonden, beiden zijn reizende gemeenschappen ter vermaak van het volk. Lang geleden was het zogenaamde ‘kijkvermaak’ niet weg te denken van de kermis, dikke dames, dames met baarden, lilliputters, een vrouw met het lichaam van een spin, maar ook kiosken met korte of complete voorstellingen. Boniseurs, parademakers, circus en variété vond je op elke kermis. Terwijl de kermis attracties steeds sneller, hoger, groter en duurder werden verdween het aloude circus variété langzaam nagenoeg helemaal van de kermis.

Producent en gastheer Kevin van Geet

In Utrecht zien we op de Maliebaan kermis gelukkig alweer vele jaren de open-lucht voorstellingen van circus Fantasia van Kitty Hagen. En ook de grootste kermis van Nederland die in Tilburg grijpt nu gelukkig terug op deze aloude traditie. Circus producent Kevin van Geet is ingeschakeld om het circus ook daar nieuw leven in te blazen op de kermis.

Aan de burgemeester Brokxlaan, in het openlucht decor van zijn Circus Carero presenteert Kevin zelf vier keer per dag de 30 minuten durende show. Natuurlijk is zijn komische sidekick; clown Davey van de partij die samen met Kevin voor de komische intermezzo’s zorgt. De overige artiesten zijn Alfred en Rene Scholl, Skarlett Renz en Jasmin Witter. Vanaf de blauwe kuipstoeltribune kan het publiek genieten van Jongleurs, Hoelahoep, clownerie en trampoline springers.

Open-lucht decor circus Carero op Tilburgse kermis

De voorstellingen duren steeds 30 minuten en vinden plaats om 15.00, 16.30, 19.00 en 20.30

Het team van circus Carero met; Kevin van Geet Alfred en Rene Scholl, Clown Davey, Scarlett Renz en Jasmin Witter

Vanaf 30 juli reist Kevin van Geet in samenwerking met (zijn opa) Peter Verberk als circus Harlekino over de diverse campings in ons land.

Bol.comBol.com AlgemeenBol.com Algemeen