Circus Barones in België is het enige circus dat nog dierendressuur laat zien. Het is ook het enige traditionele circus dat door de Vlaamse overheid wordt gesubsidieerd. Het programma is bijzonder divers en geniet jaarlijks veel belangstelling. Opmerkelijk: meer dan 10.000 volgers op Facebook!

Maar liefst artiesten van 10 verschillende nationaliteiten presenteren een gevarieerd programma met acrobatie, luchtballet, jonglerie,clownerie en dierendressuur. Circus. Voor spannende momenten zorgen het duo Jorman, uit Columbia en Pedro uit Portugal. Deze twee jonge waaghalzen verrichten halsbrekende toeren in en op het dubbele ronddraaiende ‘Rad des doods’, en dit op 10 meter hoogte, zonder enige veiligheidsvoorzieningen. Het Portugese/Iraanse duo Ciro & Samira beheerst de discipline van het messen werpen en kruisboog schieten. Dit niet ongevaarlijke act vroeg jaren voorbereiding en berust op precisie en koelbloedigheid. Hun act hoogste veel furore in verscheiden wereldcircussen.

De toeschouwer zal ongetwijfeld het puntje van zijn stoel benutten wanneer hij live de legende van ‘Willem Tell’ zal meemaken. De Peruviaanse Veronica en Duitse Lena brengen u acrobatie aan het dubbele verticale koord, een act dat schittert door de gracieusiteit en souplesse waarmede deze dames hun act presenteren. En uiteraard géén circus zonder clowns. Dit jaar worden onze huisclowns bijgestaan door de Hongaarse clown Yuzo en samen vormen zij het trio ‘Los Patatos’ die jong tot oud zullen vermaken met hun fratsen. Barones  besteedt ieder jaar veel aandacht aan de choreografie, belichting en muziek, waardoor de toeschouwer helemaal in de ban van de magie van het circus verkeert. Een programma dat zowel jong als oud zal vermaken. Nu in de buurt van de Nederlandse provincie Limburg in Sint Truiden, een uitstapje waard dus!

Meer informatie www.circusbarones.com