8 juli 2022

Circus Amersfoort loopt koord over Ierse rivier de Corrib

AMERSFOORT – Vandaag vertrekken zes leerlingen en vier docenten van Circus Amersfoort naar het Ierse Galway. Zij doen mee aan een internationale uitwisseling  onder het motto Wires Crossed, life Line Balance 2022! Voor dit evenement was er een maandenlange voorbereiding in de vorm van trainingen op het koord, zowel binnen als buiten. Er werd hard geoefend voor het internationale optreden op 16 Juli in Galway.
Circusweb hoopt op een verslaggeving ter plekke.

LifeLine is Europa’s grootste highwire-spektakel dat wordt opgevoerd boven de rivier de Corrib en het Claddagh-bekken in Galway City. Geënsceneerd op 7 highwires en met een cast van 150 mensen van alle leeftijden en achtergronden, zal het publiek getuige zijn van een verbluffende weergave van kracht en veerkracht over een van de meest iconische waterwegen van Ierland. LifeLine is een gratis inloopevenement dat continu vijf uur duurt van 13.30 tot 18.30 uur, met de laatste uitvoering van BassAlto om 17.30 uur.

LifeLine gebruikt draadwandelen als een oefening om het welzijn te verbeteren, en streeft ernaar hoop te laten herleven in een landschap dat veel verdriet en schoonheid met zich meebrengt. Met optredens van professionele highwire-artiesten Oliver Zimmerman, Andrea Loreni en Ellis Grover, een 42-koppig Europees jongerenensemble, de première van de door Creative Europe gefinancierde show ‘BassAlto’ en highwire-wandelingen door gemeenschapsdeelnemers uit heel Ierland, zal LifeLine ons eraan herinneren dat we kunnen allemaal het onmogelijke bereiken.
Met muzikale leiding door Michael Chang en kostuumontwerp door Ella Daly.

Voorstellingen van: Cirkus Cirkör (SE), CIRQUEON (CZ), Coraggio – Die Kulturanstifter (DE), Circus Amersfoort (NL), Școala de Circ (RO), Ecolé de Cirque de Bruxelles (BE), Dublin Circus Project, Circus Factory Cork, Cloughjordan Circus Club, Galway Community Circus.

LifeLine maakt deel uit van het Galway International Arts Festival 2022-programma. Het evenement is bedoeld om te reageren op de thema’s die worden onderzocht binnen het Lifeline Highwire-spektakel van Galway Community Circus en zal zich richten op het begrijpen van geestelijke gezondheid, een groter bewustzijn van wat onze geestelijke gezondheid helpt en schaadt, en het herkennen van wat ons helpt en blokkeert om toegang te krijgen tot ondersteuning.