10 december 2015

Challaballa-Megchelen

Challaballa

Sinds 2006 is in Megchelen in de Achterhoek een nieuw jeugdcircus met de naam Challaballa, wat straattaal is voor ‘alles is goed’ onder begeleiding van Ingrid Bokkers en Miranda Zwart. De artiesten komen uit diverse plaatsen uit de Achterhoek.

Dit kindercircus is er voor kinderen vanaf 6 jaar. Elke keer is er een cursus van 12 lessen en aan het eind is er een circusoptreden voor alle bekenden van de jonge artiesten. De kinderen leren heel veel in de twee uur op de zaterdagmiddag in de gymzaal in Megchelen. Als voorbeeld hoe je samenwerkt, een act maakt en hoe het is om op te treden.

Het met plezier kennismaken met het circusmateriaal staat voorop. Spelenderwijs maken de kinderen kennis met de 5 circustechnieken : acrobatiek, jongleren, trapeze, evenwicht en het eenwieleren.

Circus Challaballa heeft een educatieve & pedagogische doelstelling: nl. een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Hierbij maakt Circus Challaballa gebruik van het unieke middel circusspel.

“Bij Circus Challaballa is enorm veel te leren. Natuurlijk de circustechnieken, zoals jongleren, met de ballen, de ringen, of de diabolo, eenwieleren, ballopen, acrobatiek, trapeze en niet te vergeten het balanceren op het koord. Maar natuurlijk ook hoe je samenwerkt, een act maakt en hoe het is om op te treden. In de lessen komen alle technieken aan bod.

Bij Circus Challaballa kunnen de lessen op verschillende niveaus gegeven worden. De niveau-groepen kunnen ingedeeld worden op leeftijd, maar circuservaring speelt ook een rol. Voor deelname aan de cursussen EN tevens het optreden van Circus Challaballa moest je minimaal 6 jaar oud zijn.

voor kinderen van 6 tot 16 jaar zijn de Lestijden 14.00-16.00 uur

Voor kinderen van 5 jaar is er dit jaar ook circusles te volgen ook op zaterdag, maar dan van 15.00-16.00 uur

Locatie: Gymzaal te Megchelen(GLD)

De website