ROTTERDAM – Op toernee door Europa, is dit weekend Rotterdam aan de beurt… In de arena van Rotterdam Ahoy was Cavalunna ‘Celebration’ te bezoeken. ‘Celebration’ om de herstart van de tournee van de vele paarden met hun ruiters na de stilstand door de pandemie te vieren.

Tekst: Vincent Wols -Foto’s:  Vincent Wols

Langzaam vulde de duidelijke aangegeven zitplaatsen van Rotterdam Ahoy zich met honderden liefhebbers van dit al een aantal jaren terugkerende evenement. Dit jaar geen compleet nieuwe show, maar zeker de moeite waard om te bezoeken. En wat heerlijk om de leembak en de paarden weer te ruiken…

Een prachtige compositie van de mooiste showelementen en highlights van de vele paarden en ruiters zorgen voor onvergetelijke momenten: Bij Cavalluna’s ‘Celebration’, beleven de bezoekers de mooiste momenten samen met de drie hoofdpersonen Alana, Tahin en Samira, die in de voorstelling allemaal onvoorstelbare taken te verrichten hebben. De reis begint met de dromerige Alana, die in uiteenlopende landen op zoek gaat naar mensen met een stralend hart – de zogenoemde Companions of Light. Alleen met hun hulp kan Alana erin slagen de aarde te behoeden voor bittere kou en eindeloos duister. Tegelijkertijd komt de jonge Tahin terecht in de fabelachtige wereld van de fantasie, de World of Fantasy: op een plek die heel ver weg ligt van zijn dagelijkse leven, worden zijn wensen realiteit. Hier ontmoet hij de mooie Naia en moet hij leren vertrouwen te scheppen in zijn noodlot en in zichzelf. Op hetzelfde moment moet de mooie kroonprinses Samira het opnemen met haar kwaadaardige neef Abdul die de macht wil grijpen. Alleen de vier amazones van de elementen vuur, water, lucht en aarde kunnen haar erbij helpen om de duivelse plannen van haar op macht beluste neef te verhinderen en haar volk te redden…

Creatief directeur Klaus Hillebrecht (auteur, componist en regisseur van de show) trakteerde Rotterdam op prachtige paarden met hun grote ruiters als Bartolo Messina, Sylvie Willms, de teams rond Luis Valença en Sebastián Fernández, maar ook de stuntruiters van de equipe Hasta Luego, de familie Giona. Friezen, arabieren en mini pony’s waren van dichtbij te beleven. Naast een variatie aan mooi belichtte paardenacts, zoals magische vrije dressuur, stuntrijden en harmonieuze dressuur, bevat de show ook veel dans en acrobatiek. Het geheel van videoprojectie, belichting, muziek en theatertechnieken maken ‘Celebration’ tot een kleurrijke en hoogwaardige show.

Een uitzinnig publiek in Ahoy besloot de voorstelling met een staande ovatie en een daverend applaus. Tip: neem een goede fotocamera mee, want met alleen m’n telefoon zijn de foto’s deze keer niet zo goed gelukt! In juni 2023 zijn ze terug, dan met een nieuwe show!