11 mei 2022

Brusselse circusartiest fietst naar Oekraïnse grens

foto pr: Jan Slangen voor vertrek op het Marktplein in Brussel

VOOR NEDERLANDERS – Dit verhaal stond in de sectie buitenland. Doneren kon alleen met een creditcard en met registratie van je hele hebben en houwen. Voor veel Nederlanders die geen creditcard hebben heb ik een alternatief gevraagd.
Wie dit project wil ondersteunen kan ook een bedrag overmaken aan

Jan Slangen
IBAN: BE72 9660 1305 9116
BIC: NEEC BE B2
Als het goed is is er geen verschil meer tussen een overboeking in Nederland of daarbuiten, dus super eenvoudig.

BRUSSEL – De Brusselse circusartiest Jan Slangen fietst meer dan 1700 kilometer op een speciale missie en met een crowdfunding actie. Op de grens van Hongarije en Oekraïne wil hij circuslessen geven aan de Oekraïnse vluchtelingenkinderen.

Jan Slangen is lid van Clowns zonder grenzen ‘Clowns sans frontières’ en zal met enkele organisaties ter plekke workshops verzorgen. Hij laat zich tijdens zijn fietstocht sponsoren met een crowdfundingscampagne. Met het geld wil hij circusmaterialen aankopen. En natuurlijk is deze fietstocht ook een gebaar om nee te zeggen tegen de oorlog in Oekraïne. Het is een provocatie, een herinnering en een getuigenis dat het geweld voortduurt, maar ook een herinnering aan de kwetsbaarheid van mannen en vrouwen voor de dodelijke kracht van militair geweld.

https://www.facebook.com/Pedaling4Peace/videos/992560734962957

Bij zijn aankomst zal Jan andere CSF-artiesten ontmoeten en samen zullen ze werken om gelach en vreugde te brengen aan de kinderen en families die slachtoffer zijn van de oorlog. Jan Slangen: “Ik ben gevraagd door clowns zonder grenzen om er heen te gaan. Toen men een vliegticket aanbood ben ik spontaan op het idee gekomen dat ik liever wilde fiets over land in plaats van in een vliegtuig.

De Oekrainse vluchtelingen kunnen tijdens de circusworkshops leren dat samenwerken erg belangrijk is. Bijvoorbeeld bij een menselijke piramide. Je moet bijvoorbeeld tijdens de bouw van zo’n piramide aangeven dat iets pijnlijk kan zijn. Als je daarover leert te communiceren kun je dat ook in het dagelijks leven gebruiken. Naar elkaar luisteren erop ingaan wat er gezegd wordt.
Ook u kunt nog een bijdrage leveren aan dit mooie doel. Klik op het plaatje!