Binnenland
25 augustus 2023

Boost Producties lanceert première van ‘OPEN’

De circusmakers van ‘Boost Producties’ lanceren de première van de nieuwe productie ‘OPEN’. Dat gebeurt aanstaande zaterdag 23 september om 20:30 uur in Schouwburg het Park te Hoorn.

OPEN is een onderzoek naar openheid en het vinden van connectie. De groep makers is begonnen met het associeren op en de betekenis van het thema ‘openheid’. Deze reflectie werd vergroot met de ervaringen die het publiek met Boost Producties deelde tijdens openbare repetities. Wat betekent open-up en hoe werkt dat in een groep of community?

In OPEN wordt een schommel, een brug, of is het een schip, opgehesen. De passie voor boten, die ontwerper Jelle Engel van deze kinetische installatie op scène heeft, is duidelijk zichtbaar. Zo ook zijn voorkeur voor het gebruik van natuurlijke materialen. Geen OPEN zonder dicht en zo vouwt en ontvouwt zich, met touwen, katrollen en brute spierkracht, een beweegbare installatie.

De drie performers Bai Li Wiegmans, Belle Hannah Kok en Stella Garbe Huedo manipuleren de installatie. De powerladies creëren zo hun eigen ruimte, elkaar tartend, aftastend en teder tegemoetkomend. Het object volgt hen gestaag op en verbeeldt geborgenheid, speelsheid en de berg die zij beklimmen.

De muziekcompositie is ontworpen door Jonathan Bonny, die in het verlengde van een persoonlijke zoektocht naar vrijheid en connectie zich heeft laten inspireren door een uitwisseling met Sophia Habib in tekst en zang en Aktas Erdogan vanuit traditionele Turkse muziekinstrumenten. Het is een muzikaal verhaal geworden over jezelf kunnen en mogen zijn. De beweging reageert hierop soms speels, soms beklemmend en soms vrij.

Outside eye, choreografie en bewegingsadvies komen van Manuel Kiros Paolini en Yannick Greweldinger.

OPEN speelt in 23/24 op diverse speellocaties en in verschillende lengtes. OPEN is namelijk nooit echt af…

De tekst gaat door onder de foto.

Op televisie
Komend najaar is OPEN in een uitgebreid item op de televisie te zien bij het programma ‘Op de Planken’ van de NPO.