Van onze verslaggever: Vincent Wols.

Kunt u het zich nog herinneren? Langs de grote wagens de hekken door… Met je handen duw je het rondzeil een beetje op zij om naar binnen te komen. Links en rechts tribunes, de grote masten met sfeervolle verlichting en in het midden een piste vol met zaagsel… Het is al maanden geleden dat circussen op tournee konden: met gemengde gevoelens wordt gewacht op versoepeling van ingrijpende maatregelen en het moment waarop de wagens weer kunnen uitrijden…

In veel sectoren leiden de maatregelen niet alleen tot zorgen, maar ook tot nieuwe creatieve ideeën en concepten. Vincent Wols bevroeg hem namens Circusweb: Dennis Rijstenberg, beheerder van de social media bij Circus Renz International… Als de Coronamaatregelen het toelaten, presenteert hij vanaf het seizoen 2021 wekelijks ‘Bingo in de tent’. ,,Dennis, wat zijn jullie plannen?”

We willen bij Circus Renz International wekelijks een gezellige familie bingoshow in de grote circustent gaan organiseren met vele prijzen.

,,We willen bij Circus Renz International wekelijks een gezellige familie bingoshow in de grote circustent gaan organiseren met vele prijzen. We draaien dan vijf bingorondes en de volle kaart. In de bingo zit een pauze, zodat men naar het toilet kan en bijvoorbeeld koffie, thee of frisdrank met een versnapering kan kopen als ze dat willen. De hoofdprijs is elke week weer een verrassing: van spelcomputer tot een compleet verzorgde vakantie!”

Dennis Rijstenberg zelf, zal de wekelijkse bingoshows presenteren. Hij heeft jarenlange ervaring als geluidstechnicus en presentator en werkte o.a. bij de VPRO, Cirque du Soleil en verzorgde ook een periode zelf een entertainment programa.

,,We denken er over om – in elke plaats waar Circus Renz International speelt – aan het begin van de woensdagmiddag èn voor de premierevoorstelling een bingoshow te organiseren. Een bingokaart kost dan vijf euro en bij elke gekochte bingokaart krijgt men meteen een waardebon van vijf euro korting op de toegangsprijs van één van de circusshows van Circus Renz International”, zo legt Dennis Rijstenberg uit.

,,Er is een website in de maak waarop men online kan reserveren, de ticket wordt aan de tent omgewisseld voor een bingokaart. Aan de tent kunnen er tevens extra bingokaarten bijgekocht worden. Bij genoeg animo organiseren we wellicht een tweede bingoshow in het weekend. Of we ter afwisseling tussendoor nog entertainment bieden in de vorm van een zanger aanbieden, zijn we nog over aan het nadenken, maar er is een beste kans!”, zo vervolgt Dennis.

Het concept ontstond op zoek naar een idee om meer bezoekers naar het circus te trekken.

Het concept ontstond op zoek naar een idee om meer bezoekers naar het circus te trekken. Sinds het verbod op het optreden van wilde dieren en toenemende maatschappelijke kritiek op het optreden met dieren in het algemeen, lijken circusondernemingen steeds meer op zoek te moeten gaan naar andere vormen van inkomsten en manieren om mensen naar het circus te trekken, zoals ook bijvoorbeeld het concept van ‘Circus in de Zorg’, waarbij zorginstellingen een circusvoorstelling voor een zorginstelling kunnen inhuren voor een bepaalde periode.

,,Bingo is voor jong en oud en trekt nog altijd volle zalen,” zo meent een enthousiaste Rijstenberg… ,,En de ambiance van een circustent, geeft het geheel nog veel meer sfeer ook.”

,,De start is helemaal afhankelijk van hoe de ontwikkeling van de maatregelen rondom het Coronavirus uit gaan pakken komende tijd.”, zo houdt Dennis Rijstenberg een slag om de arm. ,,Met de Coronamaatregelen zullen we waarschijnlijk met wellicht maximaal 100 bezoekers per bingoshow kunnen beginnen. Omdat de tent groot genoeg is, kunnen de bezoekers op ruime afstand van elkaar zitten.”

 We zijn benieuwd wat het seizoen 2021 gaat brengen!

 

Bol.comBol.com AlgemeenBol.com Algemeen