foto’s geleend van Facebook

HALEN -Het Magic Circus van Vlaanderens oudste circusdirecteur wijlen de heer Leo Verswijfelt alias Bill Kartoum, krijgt een tweede leven. Het circus is overgenomen door evenementenorganisator en clown Dimitri Nollet. Bills weduwe Patrizia Kartoum is blij met dit initiatief: “Wat is het fijn om mijn tent weer gemonteerd te zien. Dimitri je hebt een goed gezelschap ik hoop dat je snel kunt beginnen”. 

Het nieuwe Magic Circus
Directeur Dimitri Nollet en zijn rechterhand Clown Bweno, met in hun kielzog een schare twee-en viervoetige artiesten zoals pony’s, geiten, duiven, eenden, katten en honden heten heten de toekomstige bezoekers van harte welkom in het Nieuwe Magic Circus.
Circusdirecteur Dimitri alias Toetie, ontpopte zich van kleins af aan, alhoewel niet komende uit een artiestenfamilie, als een geboren clown en entertainer.
Geen podium zou aan hem voorbij gaan en elke kans greep hij te baat om publiek te animeren. Door de jaren heen bekwaamde hij zich in de disciplines van het vuurspuwen, messenwerpen, magie, clownerie en dierendressuur. Van jongs af aan was hij gefascineerd door alles wat er zich in en rondom het circus afspeelde.

Sinterklaas Circus
In 2021 werd het initiatief genomen een Sinterklaas circus op te richten en dit met veel succes en enthousiaste reacties. Het ijs was gebroken, er zou een eigen circus komen. En waar een wil is, is een weg!

Het nieuwe Magic Circus

In 2016 overleed de oudste circus directeur van België en wellicht van Europa. BILL KARTOUM, 87 jaar oud. Een waar fenomeen en icoon in de circus wereld. Bill stamde af uit een zeer oude circusgeneratie en reisde afwisselend met eigen circus, of werkende voor een andere onderneming de hele wereld af. De laatste jaren trok hij rond met zijn Magic Circus.
De volledige tent en uitrusting werd overgenomen en hier en daar werd er wat bijgewerkt, maar de grote lijnen blijven hetzelfde. Het NIEUWE MAGIC CIRCUS is geboren. Als eerbetoon aan Bill, wordt de naam Magic Circus aangehouden.
Het Magic Circus brengt een aangename familievoorstelling vol verrassingen en waar comedy als leidraad door het programma loopt.
Geen grootse tent, geen megaspektakel, maar wel een plaats waar de toeschouwer de intimiteit en de magie van het circus van nabij meemaakt.

Van dorpsplein naar dorpsplein 
Met behoud van respect voor de traditionele circuskunsten en met een knipoog naar een ver verleden toen kunstenaars van dorpspleintje tot dorpspleintje trokken om de dorpsbewoners te vermaken. Kortom het Nieuw Magic Circus brengt een betaalbare voorstelling voor het hele gezin. Binnenkort wordt bekend waar het circus te vinden is in Vlaanderen.