20 september 2022

Bijzondere dierentrainster Rosi Hochegger onverwacht overleden

Tip en bijdrage van Pascal de Boer

Rosi Hochegger is vrijdag16 september17 september overleden. Haar leven is toegewijd met het dresseren van dieren en met haar paarden en honden trad ze op in alle grote en gerenommeerde circussen. Afgelopen jaar maakte ze zelfs furore in het grote Royal Palace met haar paardennummer en ze was afgelopen zomer te zien in Cirkusland van Charles Knie. Rosi Hochegger, de dierentrainster die op internationaal niveau hoge ogen gooide met haar hondendressuur en de dressuur van haar paard Scout maakte een diepe indruk op iedereen die deze act meemaakte in circussen in heel Europa.

Wie bewonderde haar niet, Rosi Hochegger met haar bijzondere paard Scout, die een fantastische act opvoerde, de redactie van Circusweb zag het zelf, indertijd bij Wintercircus Apeldoorn, nog onder leiding van Wim Zomer en Jeroen Harleman en dat maakte diepe indruk op ons.

Je zal maar een paard bezitten die altijd maar moe is. Rosi Hochegger en haar paard Scout zijn populaire sterren in de circusscene en bij velen nog steeds bekend van het RTL-supertalent. Daar haalden Rosi en haar “bedpaard” Scout de finale. Bovendien kregen Rosi en haar wilde roedel honden een zilveren clown op het “International Circus Festival of Monte Carlo. De clowns zijn de hoogste onderscheidingen van ’s werelds grootste festival.

Zeer gewilde act bij circussen

Buiten haar bijzondere talent voor het dresseren van allerlei dieren was de act van Rosi met haar paard Scout zeer gewild, je kon als circusdirecteur in de rij staan om ooit in aanmerking te komen haar act in jouw circus te kunnen presteren. Rosi zal door veel circusfans overal ter wereld gemist worden.

Reactie Henk van der Meijden

“Rosie’s dood is voor mijn vrouw Monica, dochter Elisa en mij een enorme schok! Het trieste nieuws kwam totaal onverwacht. De oorzaak is op het moment dat ik dit schrijf nog niet bekend, maar zo’n plotselinge dood van deze talentvolle, jonge vrouw van 57 in haar caravan roept niettemin herinneringen op aan het overlijden van Herman Renz en zijn vrouw.
Rosie nam een bijzondere plaats in in ons hart. Ze was al enige malen te gast in Carré en ons Weltweihnachtscircus in Stuttgart. We zullen haar in Carré missen dit jaar, maar in onze harten blijft zij altijd voortleven”.

Reactie Wim Zomer en Jeroen Harleman, Wintercircus Apeldoorn:

“Wat een schrik, dat past helemaal niet bij haar..  Rosi Hochegger was een ongelofelijke vakvrouw, met een grote mond en een klein hartje. Ze vocht voor haar dieren en haar vak, wij en het circus zullen haar missen”.
Katja Kossmayer
Wat een verlies wat een tragedie. Zo verheugd haar in Carré te zien van de winter. Helaas… het mocht niet meer zijn. Een ster weg van deze aarde maar als ster aan de hemel zal ze verder schijnen…