ZWITSERLAND – Bij Knies Kinderdierentuin in Rapperswil is afgelopen zaterdagmorgen weer een olifantje geboren om 03.51 uur. Hij stond 15 minuten later voor het eerst en om 10.00 uur heeft hij wat gedronken. Het olifantje weegt nu al 141,5 kg. Op onderstaande video ziet u hoe het olifantje werd geboren.

Heute Dienstag, 10.5.2022, sind Franco Knie und Franco Knie jun. zu Gast bei Oliver Steffen im „Talk täglich“ u.a. auf Tele Züri! Zusätzlich startet die +41 Reportage Serie!

Geplaatst door Knies Kinderzoo Rapperswil op Dinsdag 10 mei 2022

Knie’s Kinderzoo werd op 10 juni 1962 geopend door de broers Fredy en Rolf Knie senior, die de vijfde generatie van de familie Knie’s Circus vertegenwoordigen. Een jaar daarna werd de eerste olifant geboren, een Aziatische olifant en sindsdien zijn er al heel wat olifanten ter wereld gekomen. In 2000 werd het vernieuwde olifantenverblijf met bad, waterval, lemen muren, krabpalen en een manege voor bezoekers geopend. Datzelfde jaar lanceerde de dierentuin haar website.

In geen enkele andere dierentuin kunnen kinderen de dieren van zo dichtbij benaderen als in de Kinderzoo van Rapperswil. Veel diersoorten kunnen worden aangeraakt, geaaid of gevoed en enkele dieren mogen bereden worden. Zo wordt deze kinderdierentuin een ideale bestemming voor uitstapjes van gezinnen, grootouders met kleinkinderen of scholen.De Kinderzoo van het Knie Circus brengt mensen en dieren dichterbij. Hier kunt u met uw kinderen olifanten, neushoorns, zebra’s en vele andere dieren aaien en voederen. Meerdere keren per dag en bij elke weersgesteldheid treden de zeeleeuwen op en vertonen hun aantrekkelijke kunststukjes. Verder mag er op kamelen worden gereden en kan men zich laten fotograferen met de zeeleeuwen die op dat moment niet bezig zijn met het opvoeren van hun show.

Knie’s Kinderzoo te Rapperswil herbergt circa 300 dieren en 58 diersoorten. Van deze diersoorten zijn er twee ernstig bedreigd in hun voortbestaan: de Aziatische olifant en de Rotschildgiraf. In 2015 werd in de kinderdierentuin het nieuwe olifantenpark Himmapan geopend en het restaurant-pension direct aan het meer, een fascinerend, ruim bemeten complex.
Ben je ooit in Zwitserland, op doorreis naar Italië bijvoorbeeld, breng dan een bezoek aan deze schitterende dierentuin. https://www.knieskinderzoo.ch/zooherzig/startseite/