11 mei 2022

Beroemde Lido gaat sluiten

tekst Pascal de Boer, foto’s pr

FRANKRIJK – Parijs – Na 75 jaar zal het wereldberoemde Lido ‘sluiten’ – het gebouw zal nog steeds open zijn maar dienst doen als locatie voor verschillende bezoekende shows/concerten – het legendarische music hall Cabaret (waar meestal acrobaten en andere circusacts optraden) zal er niet meer te zien zijn. De show zal nog tot en met november te zien zijn. Daarna is het over.

Een tijdje geleden werd het beroemde Lido de Paris verkocht aan de Accor hotelgroep. 10 mei hebben de medewerkers, dansers en artiesten te horen gekregen dat ze binnenkort worden ontslagen. Het Lido staat bekend als één der beste cabaret shows in de wereld en is de grote concurrent van de Moulin Rouge. Daarmee zullen ook haar elegante danseressen, die wereldwijd beter bekend zijn als de Bluebell girls hiermee verdwijnen.

De Nederlandse Carien Keizer heeft hier jarenlang gewerkt als Leading lady en zangeres voor het Lido. Momenteel is ze de regisseuse voor Bravour The Show van Pascal de Boer. Zij vertelde Pascal dat de show nog tot augustus te zien zal zijn voordat het doek definitief valt. “straks staat iedereen op straat in augustus, het is om te janken”.