Tekst: Arnold Balk

Tijdens een bezoek aan omgeving Antwerpen maakten wij van de gelegenheid gebruik om ‘s middags dit circus van Richard Korittnig te bezoeken. De voorstelling werd geopend met zang en dans door de artiesten o.l.v. tapdanser Robert ‘Patatje’ Korittnig. Vervolgens aan de Washingtontrapeze Veronica Navas met gevarieerde kopstanden ook met losse handen en aan de zwevende trapeze.

Thereza Wolf jongleerde met grote hoepels in verschillende variaties. In een komisch fietsnummer reed Patat rondjes door de piste tot die uit elkaar viel. Het kostte hoofdbrekens om die weer in elkaar te zetten. Vier schattige poezen deden voor een snoepje van Eva Korittnig de bekende kunstjes, daarbij geassisteerd door echtgenoot Richard. Aan het einde vlogen er duiven uit de nok in haar mand.

Repriseclown Yotzo wist het publiek voor zich te winnen met zijn grappen en grimassen. Patat en Patattina (Thereza) leefden zich uit in een uitstekende komische cascadeur act. De Hongaarse clown Yotzo probeerde lepeltjes die op een dienblad lagen in glazen te wippen hetgeen uiteindelijk gelukte.

Flitsend ging het eraan toe in de rolschaats act van het duo Montero met o.a. nekperche en nekwirbel. Er zijn nog weinig dieren bij Barones te zien maar de 3 prachtige kamelen gepresenteerd door Richard Korittnig maakten veel indruk op het publiek. Patat zou “Oh solo mio” zingen. Helaas viel het licht uit en na veel gesteggel bleek dit niet aan het elektrisch te liggen maar het was gewoon PAUZE!

Kinderen en ouders konden hierin met één van de oudste circuskamelen van Vlaanderen op een vriendelijke manier op de foto. Er werd een trampoline geïnstalleerd op het tapijt in de verhoogde piste. Patat zou hierop zijn springkunsten laten zien maar sprong er helaas regelmatig naast. Een vleugje Don Martinez zagen wij erin.

Yotzo kwam met een microfoonstandaard binnen om iets te zeggen. De microfoon was weerbarstig, echode, kreeg klappen van Yotzo maar werd een soort van boksmicrofoon met de bekende gevolgen….. Patatina en Patat wilden een taart maken voor de directeur wat bekende beelden opleverde van eieren die kapot vielen op een dienblad en slagroom in het gezicht van de onhandige Patat.

Veel applaus kreeg ook de lussenloop onder de circuskoepel van Saul Navas die aan het slot een sprong maakte van de ene naar de andere trapeze waar hij aan zijn voeten in belandde. Als toegift ook geblinddoekt. Patat beloofde Yotzo een grote verrassing! Er werd een kooiwagentje binnengereden waar een dik touw uitstak en het woeste gebrul van Simba de zwarte leeuw was te horen. Na een welles nietes tussen de clowns werd aan het touw getrokken, en ja daar kwam geen Simba maar een hondje uitgestapt…..

Tijd voor het finale nummer. In de piste werden een piano geplaatst en een kapstok met meerdere hoeden. Ivo Monteiro speelde enkele strofen waarna hij op de piano met zijn rola rola act de hoogte in ging. Van 4 naar 5 hoog en tenslotte naar maar liefst 7 hoog in balans op meerdere hoeden en bal

Na een kleine 2 uren namen de artiesten afscheid van de toegestane 200 enthousiaste bezoekers.  Zo kwam er een einde aan deze temporijke gedegen circusvoorstelling welke met veel humor werd  gebracht door met inclusief het directie echtpaar 9 artiesten.