24 december 2015

Balans-Almere

Circusschool Balans Almere

Zit het circusleven je in het bloed? Dan ben je hier op je plek!

In 1993 is mevrouw Drieling, zelf tot haar 37ste actief in het circus geweest, gestart met Circusschool Balans. Toen nog in Buurtcentrum Kardoes. Inmiddels is de circusschool al weer jaren gehuisvest in theater De Glasbak.

balans

Hier repeteren de leerlingen van Circusschool Balans elke woensdag van 14.00 tot 15.30 uur. Bij de lessen wordt uitgegaan van wat kinderen kunnen. Buiten de lessen worden er regelmatig gastoptredens verzorgd.

Mail mevrouw Drieling voor meer informatie of kom eens kijken op een woensdag, je bent van harte welkom!

Hier een leuk artikel over het circusleven van Hennie Drieling.

Geschiedenis van Circusschool BalansdrielingbalansHenny Drieling
is jaren geleden begonnen met de Circusschool Balans in Almere. Henny heeft vroeger gewerkt in diverse circussen en heeft zij bijvoorbeeld getraind met onder andere Bassie en Adriaan. Vanaf zeer jonge leeftijd trad zij al op met soms erg gevaarlijke stunts, zodoende weet zij veel over veiligheid.
Henny heeft hart en ziel voor de school én de kinderen, Circus zit in haar bloed. Henny is in 2006 zelfs nog door de Koningin geridderd voor haar inzet voor de circusschool!

circus_balans1Ron Meeuwissen – Ron is geboren in de Jordaan, ‘3 hoog achter’, dus een echte Amsterdammer.
Hij kwam al op jonge leeftijd met het circus in aanraking, want Circus Elleboog was om de hoek, in de Egelantierstraat. Ongeveer tussen 1964 en 1970 was Ron verbonden aan Circus Elleboog en heeft daar les gekregen van John Pijnacker Hordijk. Ron heeft in die periode heel Nederland en Duitsland door gereisd, wat nog een héle onderneming was in die tijd! Hij had een aantal verschillende acts, waaronder één als Fakir met een écht spijkerbed en één met een olifant waar 2 kinderen op zaten en een ‘ladderloop nummer’. Ron Meeuwissen was toen vooral bekend met de naam PUGGIE. Hij hoopt dat hij voor nu en in de toekomst het een en ander in kan brengen bij Circusschool Balans.

Verder zijn er nog veel meer vrijwiligers die zich ook met hart en ziel inzetten; Vaders, Moeders, Opa’s, Oma’s, en anderen die zich vaak meer op de achtergrond bezig houden. Omdat er altijd genoeg te doen is zijn er vaak weer vrijwilligers nodig, dus als je behoefte hebt om iets voor ons, het Circus en de kinderen te betekenen, meldt je dan zéker aan!

contact