tekst Brian Herfs, hoofdfoto Warre Baes.

GENT – De aula van het crematorium te Lochristi waar men afscheid neemt van Nico Lenny is totaal niet berekend op de toestroom van ruim 400 mensen. Nog nooit verliep een afscheid zo emotioneel als dit van de 32-jarige Nico Lenny die de strijd tegen kanker afgelopen week verloor. Zijn vriendin Magali en dochtertje Liesje 6 jaar kregen de steun van honderden fans die tot buiten de ingang van de aula aan het aanschuiven waren om bij het afscheid van hun idool te kunnen zijn. Ook burgemeester Daniël Termont was aanwezig op de plechtigheid. 
De uitvaart startte  met van You’re Not Alone’ van Michael Jackson,  die samen met André Van Duin een van de grote voorbeelden was voor Nico Lenny. Al van in zijn kindertijd leek de Gentenaar reeds bestemd om op het podium te staan. Als zoon van de beroepsmuzikant Bert Lenny groeide hij op in de Lübeckstraat. Toen hij nog maar vier jaar jong was had hij al reeds zijn artiestennaam bedacht. Hij vertelde trots “ik ben Nico en ik word later artiest”. Op zijn zevende werd hij kinderprins carnaval. “In de winter was hij aan zijn tv gekluisterd voor de optredens van André Van Duin en Dorus”, vertelt zijn vader Bert”. Magali nam het woord: “Wees maar niet ongerust ik zal zeer goed zorgen voor Liesje. Ons verhaal loopt vroeger af dan ik ooit had verwacht. Ik wil jou bedanken voor al de liefde en al die warmte en vooral voor onze dochter. Dit is geen vaarwel maar tot ziens”.

NapPas

 

Noël Fack van Dreidekker Producties, die een belangrijke rol speelde in de carrière van Nico Lenny, deelde o.a. een anekdote. “Ik herinner mij nog goed die ene keer hoe jij mij een affiche van je show toonde. Op het eerste zicht leek er niks aan de hand te zijn maar toen je inzoomde bleek er een klein plekje te zijn op je hemd. Dat kan natuurlijk niet zijn. Van de affiche tot de show moest voor jou alles af zijn en goed zijn. Jij leefde voor je publiek. Nico wist maar al te goed wat humor was en wat de mensen konden smaken.

De zeer emotionele uitvaart werd door al zijn fans bezegeld met een staande ovatie dit was het laatste wat de fans nog konden doen voor hun idool. Als laatste groet kreeg de urn van Nico Lenny in intieme kring een plaats op de  begraafplaats van Campo Santo. Beste Nico Lenny wij gaan je nooit vergeten jij zal voor altijd in onze gedachten verder leven.

Commentaar via Facebook
1044 totaal aantal bezoekers 9 bezoekers vandaag