Persbericht van Korzo:

Een icoon gaat ons verlaten: Stacz Wilhelm heeft in goed overleg besloten zijn functie als artistiek leider dans bij Korzo per 1 april 2020 neer te leggen. Nu Korzo in de komende beleidsperiode de koers verlegt, bleken visies en opvattingen over de afbakening van verantwoordelijkheden niet langer naadloos op elkaar aan te sluiten. Dat is spijtig en het zal vooral ook wennen zijn zonder ‘het gezicht’ van Korzo; Wilhelm was niet alleen jarenlang hoofd productie, hij ontwikkelde zich de afgelopen jaren ook tot artistiek ambassadeur van Korzo.

Stacz Wilhelm

“Dit jaar ben ik 22 jaar aan Korzo verbonden. Dat ik zo lang en met zoveel intensiteit in deze organisatie heb gewerkt, zegt veel over de kwaliteit en artistieke diversiteit van de kunstenaars die in al die jaren in Korzo hun thuis hebben gevonden, waar zij hun kunst en inspiratie met ons en het publiek deelden. Voor mij was het nooit een baan waarop ik uitgekeken zou kunnen raken. Het is altijd een ontdekkingsreis gebleven, waarop honderden verschillende werelden werden aangedaan: die van iedere choreograaf, van alle dansers en ontwerpers, en van de vele bevlogen organisaties in binnen- en buitenland waarmee ik heb mogen samenwerken. Samen met de onbegrensde toewijding van mijn collega’s hebben wij Korzo gemaakt tot wat het nu is: een unieke, eigenzinnige organisatie, een baken voor de dans in Den Haag, Nederland en daarbuiten, met een enorm potentieel dat elke dag opnieuw wordt vormgegeven. Ik ben blij dat ik hier een bijdrage aan heb kunnen leveren.”

Gemma Jelier

Gemma Jelier, directeur Korzo: “Als je aan Korzo denkt, denk je aan Stacz: de man met het grootste hart voor dansers, choreografen en hun ontwikkeling. Hij zette met verve Korzo nationaal en internationaal op de kaart en zijn expertise is ongeëvenaard. Dat hij nu kiest voor nieuwe wegen buiten Korzo, is voor Korzo een verlies. Namens ons allemaal dank ik Stacz voor zijn essentiële bijdrage aan onze organisatie en de dans in het algemeen.”

Korzo

Korzo is een ontwikkelplek waar mensen van over de hele wereld samenkomen. Een huis waar talentvolle choreografen, makers en performers kansen krijgen om zich verder te ontwikkelen, om daarna weer verder te trekken.

Middenin de gezellige Prinsestraat vind je Korzo; een avontuurlijk theater in het oude stadshart van Den Haag. Al meer dan 30 jaar is Korzo een toonaangevend huis voor fysieke theatervormen als dans, mime en circustheater en een plek waar je nieuwe ontwikkelingen in de muziek kunt volgen.

Moderne dans, hiphop of Indiase dans: in Korzo werkt een grote diversiteit aan makers vanuit verschillende achtergronden. Om hun werk te presenteren en in een juiste context te plaatsen, organiseert Korzo verschillende dansfestivals. Daarnaast presenteert Korzo samen met partners ook diverse muziek- en circusfestivals en programmaseries.

stacz-wilhelm-foto-rob-hogeslag