Rang Pang Circus

Rein de Kok is de oprichter van ‘Rang Pang Circus’. Onder deze naam presenteert hij zichzelf sinds 2013 als zelfstandig kunstenaar in de circus-, (straat)theater- en muziekwereld. Toen Rein in 2013 afstudeerde met een act op het slappe koord aan de “Academy for Circus And Performance Art” ( ACAPA, Fontys) in Tilburg, timmerde hij al aardig aan de weg met het internationale circus collectief “Cirque du Platzak.”

Dit collectief waar Rein een van de oprichters van is combineert rauwe volksmuziek met hedendaags circus en tourde van 2011 tot 2018 door veertien landen. Ze speelden talloze voorstellingen op de meest uiteenlopende festivals. Nu het collectief een pauze heeft ingelast, heeft Rein meer tijd om zich te richten op soloprojecten met Rang Pang Circus.

Wat kun je verwachten van Rang Pang Circus?

Rein’s hoofddiscipline is zijn balans bewaren op het slappe koord. Hierop loopt en danst hij, maakt hij koprollen. Hij rijdt zelfs op een eenwieler over het touw. Ook houdt Rein zich bezig met live muziek (trompet, accordeon tuba, zingende zaag), balans op de rola rola, clownerie én objectmanipulatie. Met name: het manipuleren van bol hoeden. Rein is op zijn sterkst als hij een combinatie kan maken van al zijn skills.

Rang Pang Circus biedt twee voorstellingen aan:

Voorstelling 1: MIKMAK | een samenspel van allerlei kunstvormen

Het alleskunnende én vrij naïeve karakter Rino (de circusdirecteur van Rang Pang Circus) geeft in de voorstelling ‘MIKMAK’ het beste van zichzelf. Een traditionele muzikale clownsact – waarbij op allerlei instrumenten muziek wordt gemaakt – vormde de inspiratie voor deze voorstelling. Op meer dan zeven muziekinstrumenten word live gespeeld, ‘gesampled’ en ‘gelooped. Zo ontstaat er een echt eenmans-circusorkest!

In MIKMAK zie je circusdisciplines zoals: hoedenmanipulatie, jongleren en het balanceren op de rola-rola én op het slappe koord Rino kan en wil het allemaal zélf doen. En dat leidt tot hilarische situaties. Want wat gebeurt er als je niet kunt kiezen en tegen alles ‘ja’ zegt? Is het gewoon een kwestie van doen, of is de grootste kunst van deze voorstelling het kiezen zelf?

Rino is een ondernemende optimist die niet bang is om risico’s te nemen, maar is hij wel in staat om 1 taak volledig te volbrengen?

Voorstelling 2: The Smallest Show On Earth | een spectaculaire en vrolijke voorstelling vol met échte circus acts

Circusdirecteur Rino verwelkomt het hooggeëerde publiek in de bonte wereld van het circus. Met veel hulp van de kinderen uit het publiek worden de gevaarlijkste en grappigste stunts uitgehaald.

Voor en ná de voorstelling kunnen alle kinderen zelf circuskunsten uit proberen in de oefenpiste. Bordjes draaien, jongleren, diabolo, devilstick of rijden op een eenwieler óf mini fietsje; alles is mogelijk!

Boek Rein met een ‘losse circusact’

Naast de bovenstaande voorstellingen kan Rein ook met een losse act op je event spelen. Zijn circusact is een combinatie van het slappe koord, jongleren en eenwieleren.

Boek deze artiest