Pieter Post is theatermaker, regisseur, acteur, spreekstalmeester, programmeur, organisator en artistiek directeur van zijn eigen Straattheater Instituut Nederland (SIN).

Hij begon zijn leven in het theater, belandde in het circus, week uit naar de straat en blijft voor zijn voorstellingen tussen de drie disciplines heen en weer pendelen. Als solo-artiest is hij een komisch en fysiek entertainer die het publiek op het verkeerde been zet en alles parodieert dat onder variété en circus valt te rangschikken.

Pieter is een unieke artiest, waar er in Nederland niet veel van zijn. Post boek je via Circusweb met de onderstaande voorstellingen. Daarbij is ‘De Schildpad’ een voorstelling waarvoor je als toeschouwer wat meer de rust moet pakken om van deze komische voorstelling te genieten. De voorstelling ‘Mr Jones and Fred the amazing stunt pig‘ is ‘wat luchtiger en losser’ en eveneens ontzettend komisch.

Voorstelling 1: ‘Mr Jones and Fred the amazing stunt pig’

Mr Jones heeft besloten een droom te vervullen en begint zijn eigen circus met zijn partner: varken Fred.

In deze straatshow vol circus en magie loopt alles uit de hand en wordt het publiek niet gespaard. Gelukkig komt iedereen uiteindelijk goed weg, zodat mr Jones er ergens anders weer een nieuwe puinhoop van kan maken.

Circusweb zag de voorstelling in 2023 en schreef er een recensie over. Dat schetst een goed beeld over de kracht van de voorstelling. De recensie vertelt onder andere het volgende:

“Samen met zijn varken Fred (the amazing stunt pig) brengt hij absolute hilariteit op het terrein. Van begin tot eind is de voorstelling een puinhoop en gaat alles mis. En dat is dan ook de kracht. De grappen zijn sterk, de zelfspot is verfrissend en als toeschouwer ben je continu benieuwd wat er komen gaat. Met ‘Mr Jones’ zet Pieter Post een karakter neer dat alles flikken kan. Zo is Jones niet bepaald een fan van kinderen en toch lachen de kleintjes net zo hard mee.

Daarnaast is het prettig dat er tussen al die hilariteit ook virtuositeit te zien is, op het vlak van circusdisciplines als: jongleren, lassowerk en het slaan met zwepen.

Mr Jones was een hit, kijkend naar de enorme aanloop. Pieter heeft het grootse talent om te laten zien hoe universeel humor binnen het circus en het straattheater kan zijn. Jong én oud weet hij daarbij te boeien.”

Voorstelling 2: ‘De Schildpad’

Als je dag gevuld is met allerlei zaken die gedaan moeten worden. Als je gewend bent van de ene afspraak naar de volgende te rennen. Als je ieder uur je smartphone checkt om maar niets te hoeven missen. Dan zal je merken dat helemaal niets doen veel makkelijker gezegd is dan gedaan.

Kan dat wel, niets doen? Je doet namelijk altijd wel iets, ook als je helemaal niets doet. En hoe moeilijk is dat niets doen eigenlijk? Het is moeilijker dan iets doen, dat is een ding wat zeker is. Alvorens je tijd hebt om niets te doen is er altijd nog wel iets te doen. Maar zo kom je nooit toe aan niets doen. Je kunt rustig zeggen; niets doen is hard werken.

Neem de tijd, ga flierefluiten en flaneren. Een slecht geweten weerhoudt je van lummelen en lanterfanten. Lui zijn doet de tijd stil staan, laat je uitzoomen, dagdromen en vergeten. Als dat lukt kom je weer op krachten, op nieuwe ideeën en inzichten. Maak voortaan vaker gebruik van je sluimerende en verborgen talent om helemaal niets te doen. Laat de schildpad je tempo bepalen.

Dit alles komt terug in een voorstelling die sterk, komisch en soms tergend saai is. En dat stelt meteen jouw eigen kunst van het niks doen op de proef!

Deze voorstelling was een hit op onder andere De Parade en op Oerol. Pieter Post met ‘De Schildpad’ boek je nu ook voor je unieke evenement via Circusweb!

Boek deze artiest