House of Circus – ‘Theatervoorstellingen’

House of Circus is een circusgezelschap en drag house dat shows, acts en locatiegebonden voorstellingen creëert, produceert en uitvoert.

House of Circus werd opgericht door Germain Charlat en Nick van der Heyden in Tilburg, waar ze beiden hun bachelordiploma behaalden aan de ‘Academy of Circus and Performance Art’. Gedreven door hun gedeelde passie voor circus en drag, ontwikkelen ze hun unieke stijl van optreden en creatie door verschillende vaardigheden te combineren, zoals trapeze, handbalanceren, clowning, drag, make-up en kostuumontwerp.

House of Circus zag je eerder op grote circusfestivals in Nederland, zoals: Circusstad, Circolo, Oerol, Cirque Mania, DTRH23. Na een groot succes op Lowlands22 blijft House of Circus drag van bars naar theaters brengen en voegt wat glitter en felheid toe aan het circus. Deze combinatie is hun definitieve match van kunstvormen die hun unieke universum onthult.

Veelzijdig, aanpasbaar en creatief gebruiken ze hun humor en intelligentie om hun technische circusvaardigheden te benadrukken, waarbij ze ook theater en dans als een volledig spectrum gebruiken om mee te experimenteren. Hun doel: drag toegankelijk maken voor iedereen, ongeacht geslacht of leeftijd. Dat bereikt House of Circus door personages te creëren en te karakteriseren.

Naast de voorstelling ‘Fitness’ speelt House of Circus nog twee theaterspektakels. Dat zijn:

Voorstelling 1: ‘House of Circus (8+)’

In deze theatershow introduceren karakters Hayden en Iconnee het wonder van het circus, samen met het wonder van de drag.
Ze nemen je mee op reis, van de backstage naar de spotlight, door de twijfels, vreugden, glitters en…
gevechten. Ze laten je de blauwe plekken achter de make-up zien, de vullingen onder de panty’s en de worsteling ervan
onbereikbare perfectie.

Tussen scherpe timing en een hoog uitvoeringsniveau, met gebruikmaking van hedendaags circus en de glamour van drag,
House of Circus vormt een duizelingwekkend universum dat speelt met het verschil, de evolutie en de vloeibaarheid van gender.

Je wordt bij de hand genomen (het publiek blijft zitten) en bent getuige van een persoonlijk en theatraal optreden
transformatie.

Tijdens de voorstelling zie je de groei en ontwikkeling van twee karakters. Door conflict maar bovenal dankzij elkaars steun zullen ze verschillende lagen aan hun karakter toevoegen.

Deze show is gemaakt voor een zeer breed publiek. Het bevat veel humor en is makkelijk om naar te kijken, maar geeft je wellicht ook stof tot nadenken. Je verlaat deze voorstelling met een glimlach op je gezicht en veel positieve energie!

Voorstelling 2: ‘Carnivale Royale (16+)’

Welkom bij Carnivale Royale! Een vreemd spektakel door House of Circus en handlangers. In dit carnaval vieren we verschillen, waarbij queer artiesten met verschillende stijlen, kunstvormen en achtergronden het podium delen.

Carnivale Royale verenigt om liefde en positieve energie te verspreiden. Voor deze voorstelling werken de House of Circus-makers (Germain en Nick) samen met diverse artiesten om dé voorstelling te creëren die aansluit bij jouw (technische) wensen.

Het is een show die queer artiesten promoot en een podium biedt, om een ​​veilige en ondersteunende ruimte te creëren
waarin we kunnen groeien en onszelf aan de wereld kunnen laten zien.

House of Circus streeft met Carnivale Royale naar diversiteit, liefde en eenheid. Laat je meevoeren in dit fantastische queer cabaret. Op zoek naar liefde en acceptatie. Carnivale Royale belooft vol energie, verrassingen en… schitterend spektakel!

Boek deze artiest