Adriano Cangemi

Circusartiest, choreograaf, danser en performer Adriano Cangemi – oorspronkelijk afkomstig uit Argentinië – heeft een diverse achtergrond in de uitvoerende kunsten.

Hij begon zijn reis als turner in zijn kindertijd en studeerde later ‘Sociale Communicatie’. Zijn passie voor circuskunsten leidde hem naar de Escuela de Circo Criollo in Argentinië, waar hij zich specialiseerde in de trapeze.

Om zijn artistieke horizon te verbreden, verhuisde Adriano naar Europa en volgde een masteropleiding in ‘Fysiek Theater’ aan de prestigieuze ‘Accademia Teatro Dimitri’ in Zwitserland.

Hier begon hij aan zijn eerste creatieve onderneming ‘Nagual – Moved by the Wind’: een straatvoorstelling die hem naar talloze festivals in heel Europa en Latijns-Amerika bracht. Hij speelde deze parel van een voorstelling meer dan 200 keer op meer dan 60 internationale festivals.

OVER ADRIANO’S VOORSTELLING: NAGUAL – MOVED BY THE WIND

Adriano smelt verschillende disciplines samen om unieke en impactvolle ervaringen te creëren. Zijn creaties komen tot stand door circustechnieken (als trapeze, vloeracrobatiek en de ‘contactbol’), dans en expressief stemgebruik te combineren.

Die combinatie is meesterlijk zichtbaar in de voorstelling ‘NAGUAL – Moved by the Wind’. Het is een fysiek theaterstuk, met een acrobatisch werk aan twee trapezes.

NAGUAL nodigt je uit op een reis naar een universum buiten de tijd. Een lichaam in voortdurende transformatie drukt de kracht en kwetsbaarheid van de natuur uit, die cycli van leven en dood doormaakt, maar altijd een manier vindt om weer tot bloei te komen en naar de hoogste wolken te vliegen.

Een multidisciplinaire, poëtische en provocerende voorstelling, waarbij de focus ligt op de ontmoeting van de performer met de ruimte, het publiek en… de kracht van de wind, die alles in beweging brengt.

NAGUAL van Adriano Cangemi is een unieke performance die de bezoekers van je evenement meeneemt in een adembenemende voorstelling. De spectaculaire trapezestunts zullen voor de nodige ‘oeeehs’ en ‘aaaahs’ zorgen.

Boek deze artiest