Het Franse Circus Arlette Gruss van Gilbert Gruss en Linda Biasini staat momenteel in Duinkerke (F). In een nieuwe tent zonder masten in de tent, dus met vrij zicht rondom geven ze dagelijks shows. Brian Pijpels uit Belgisch Vlaanderen ging kijken en maakte voor ons onderstaand verslag en de foto’s.

Wij trokken op 20 April naar het mooie Duinkerke om de nieuwe show van Cirque Arlette Gruss te bewonderen. Eenmaal aangekomen konden wij in de verte al de prachtige nieuwe circustent zien staan. Toen wij binnen kwamen in de circustent namen wij onze plaatsjes in om te genieten van het spektakel .

We werden getrakteerd op een zeer unieke opening. Alexis Gruss kwam de piste in aan touwtjes vastgemaakt als een marionet, die werd vastgehouden door een prachtige artiest, op stelten, in een zeer mooi pak. Alexis liet zien wat zij kon doen met een net en zwierde de prachtige circustent rond of het niets was een plezier om naar te kijken. Toen was het voor ons al duidelijk dat we dit jaar geen gewone show zouden krijgen van Arlette Gruss maar iets moderner in een mooi jasje aangekleed. Na de opening konden wij genieten van Glenn Folco deze artieste liet zien wat hij kon met tennisrackets, je kon haast niet geloven dat dit mogelijk was. Dankzij het orkest kwam dit nummer erg goed tot zijn recht. Daarna was het tijd voor clown Matute (Omar Alvarez) een prachtige artiest hij wist gans de circustent op zijn hand te zetten. Tranen werden er gelachen bij zijn nummers een moderne clown die er nog maar zeer weinig zijn in het circus .

Natuurlijk werd er dit jaar ook gekozen voor dieren in de voorstelling daar zorgde de familie Pedersen voor. Zij kwamen de piste in met 2 prachtige zeeleeuwen die unieke kunsten lieten zien dit laat echt zien dat dit thuis hoort in het circus. En alsof dit nog niet genoeg was konden wij genieten van pinguïns die de glijbaan af gleden echt een plezier om naar te kijken, daarna was het tijd voor het kenmerk van het Cirque Arlette Gruss; de paarden gepresenteerd door Laura-Maria en Linda Biasini Gruss. Prachtige paarden kwamen de circuspiste binnen, het was met open mond genieten van dit nummer. Als pauze nummer zagen we de Flying Matos met hun vliegende trapeze lieten ze ons genieten van hun kusten hoog in de nok van de circustent. Het publiek was razend enthousiast en de reacties waren “Hoei aaai en hoooo”

Na de pauze was het tijd voor Wolfgang Lauenburger, afgelopen winter nog in Carré in Amsterdam en nu met een van de beste hondennummers van deze tijd in de piste bij Arlette Gruss. Aan het publiek te horen viel dit nummer enorm in de smaak. Kevin Gruss kwam de piste in met ijzeren kettingen en liet zich er aan optrekken en  deed er zeer gewaagde kunsten aan. Een enorme spierkracht in een modern nummer. Duo Lyd zijn geen onbekenden bij Arlette Gruss zij lieten ons genieten van hun evenwichts  kunsten op de fiets. Al fietsend staat Liss Mery op de schouders van Darien, niets leek te moeilijk voor deze artiesten. Tijdens dit nummer , maar ook tijdens vele andere nummers werd er veelvoudig gebruik gemaakt van een heleboel laser en licht effecten. Dit ook als inleiding van de grote finale van het Cirque Arlette Gruss. In moderne led licht kostuums werd een choreografie van dans en licht effecten uitgevoerd op muziek van Michael Jackson. Zij werden bedankt met een staande ovatie en een minuten lang applaus. Het circus orkest komt uit Moldavië en wordt sinds 2010 gedirigeerd door Igor Nita.

Voor de mensen die deze show nog niet hebben gezien ga zeker eens kijken het is zeker u bezoek meer dan waard.

Noot van de redactie :

Circus Arlette Gruss maakt dit jaar een beperkte tournee tot eind mei, vanaf september gaat het circus dan weer op reis met een geheel nieuwe jubileumshow “35 jaar Circus Arlette Gruss “ Première in Aix-les-Bains (F)