ROTTERDAM – Vier jaar hebben ze getraind, hun acts verbeterd, veel geleerd en dan is het nu weer tijd om dit aan het grote publiek te laten zien. Wat vindt het publiek ervan, moeten we nog wat veranderen, of is het zo mooi? Studenten van Codarts Circus Arts beleven hun eindproject in het Oude Luxor. Inmiddels een populair gebeuren, met een run op de kaartjes, dus wees er snel bij! Op 22 en23 juni van 20.00 tot 22.30 uur. 

The Individual Acts – Codarts Circus Arts
Maak kennis met het aanstormend talent van morgen! In een wervelende voorstelling presenteert Codarts Circus Arts twaalf internationale circusstudenten met hun individuele afstudeeracts.

De studenten die zich presenteren zijn
Freddy Burrows
Júlia Campistany Albareda
Lauren Cook
Mara Daro
David Eisele
Charlie Hession
Jakob Jacobsson
Jakob Lohmann
Elias Öchsner
Sophia Oltmanns
Ole Schöne
Abigael Rydtun Winsvold (tkn: partner van Charlie Hession op vrijwillige basis, te gast bij Codarts sinds november 2018)

Als afsluitend onderdeel van het eindexamen laten ze eigen werk zien en geven hiermee hun visitekaartje af. Het eindresultaat is vaak even verrassend als intrigerend en uniek. De huidige lichting van de bacheloropleiding Circus Arts is afkomstig uit Duitsland, Denemarken, Zweden, Ierland, Catalonië, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De individuele optredens zijn zo divers als de performers zelf.

De vierjarige bacheloropleiding Circus Arts van Codarts Rotterdam leidt circustalenten op tot professioneel uitvoerend en scheppend kunstenaar in één circusspecialisatie. Onder leiding van een internationaal docententeam en regisseurs uit de (circus)wereld wordt tijdens de studie al praktijkervaring opgedaan in o.a. voorstellingen op festivals en in theaters. Alumni gaan na hun opleiding aan de slag als zelfstandig circusartiest of als lid van een collectief in een (inter)nationaal gezelschap.

Codarts Festival ‘18
Deze voorstelling is onderdeel van Codarts Festival ’18.
Codarts Festival ’18 biedt publiek de gelegenheid om in de maanden mei, juni en juli meer dan 150 (eindexamen)voorstellingen en -concerten bij te wonen op diverse locaties in Rotterdam en net daarbuiten. Nu al genieten van muziek-, theater-, dans- en circuskunstenaars van morgen!

Rechtstreeks naar kaartverkoop

Foto: ©Marcel van Oostrom