4 januari 2023

Acrobaat Kerstcircus Haarlem raakt gewond na metershoge val

Tijdens de woensdagavondvoorstelling van Kerstcircus Haarlem is een van de artiesten van ‘Troupe Danguire’ gevaarlijk gewond geraakt. Rond de klok van 20.45 uur viel een van de artiesten meters naar beneden tijdens het optreden van het ‘Rad des Doods’.

Het aanwezige publiek (circa duizend bezoekers) is de tent uitgeleid. Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse en de artiest is overgebracht naar het ziekenhuis.

Update:
Woe. 04/01, 23.43 uur: De artiest is aanspreekbaar en is buiten levensgevaar. Hij heeft veel pijnstilling nodig en wordt nader onderzocht op breuken en/of inwendig letsel. Er is rust nodig om artsen hun werk te laten doen.

De Gemeente Haarlem laat het volgende weten:
“Vanavond is er een circusartiest gevallen bij Kerstcircus Haarlem tijdens een show met publiek. Dat is een ingrijpende gebeurtenis. Iedereen verwerkt dat op zijn eigen manier. Kom je er even niet uit? Neem dan contact op met je huisarts of met slachtofferhulp”

Kerstcircus Haarlem deelt het onderstaande:
“Geachte bezoekers van het Kerstcircus Haarlem,

Helaas is de avondshow van 4 januari 2022 niet goed verlopen en was u getuige van een ongeluk. De gevallen artiest krijgt alle hulp die nu nodig is en onze crew leeft mee, net zoals u, ons hartverwarmende publiek.

Hartelijk dank daarvoor: uw steunbetuigingen geven wij door. De artiest is gelukkig bij bewustzijn en wordt momenteel onderzocht. Wij kunnen ons voorstellen dat u geschrokken bent: schroom niet daarvoor hulp te zoeken bij bijvoorbeeld uw huisarts of slachtofferhulp. Het is belangrijk om niet te blijven rondlopen met nare beelden.

Alle aandacht gaat nu naar de onze collega.
Dit risico hoort bij het circus. Toch bieden we onze oprechte excuses aan voor deze nare gebeurtenis waar u helaas getuige van was.

De shows van de komende dagen gaan gewoon volgens planning door.

Met vriendelijke groet en dank voor uw begrip.
Directie, artiesten en medewerkers Kerstcircus Haarlem”