29 april 2017

Aap kan weer schaamteloos fondsenwerven

robby bellyCircus chimpansee Robby van het Duitse circus Belly moet na een circusleven van 40 jaar wellicht afscheid nemen van zijn circus. Dat heeft de rechter in Lüneburg bepaald.
Aanleiding waren klachten van zg dierenliefhebbers in 2015 die aangifte deden.
Voor de chimpansee die niet gewend is om te leven tussen zijn soortgenoten zal het een enorme shock zijn, volgens ingewijden een veroordeling tot de dood. Stichting Aap ziet de komst van de aap al handenwrijvend tegemoet. Deze stichting heeft blijkbaar helemaal niets geleerd van de impact op apen die men na 40 jaar wil verplaatsen. Toen dit enkele jaren geleden gebeurde met apen van de Apenhof, die op slinkse wijze verkregen werden, legde de ene na de andere aap het loodje.

Hoger beroep
In de circuswereld, waar totaal geen vertrouwen heerst in Stichting Aap is met een schok gereageerd op deze berichten. De commentaren onder de facebook posts zijn bijna niet voor herhaling vatbaar. Voorlopig is het nog niet zover, circusdirecteur Klaus Köhler gaat nog in beroep en tot het zover is mag Robby blijven. En mocht dat verkeerd aflopen kunnen wij alvast adviseren een alternatieve opvangplek te gaan vinden voor deze chimpansee. Al is het alleen maar om de schreeuwerige leugenachtige campagnes te voorkomen, die enkele jaren geleden ook werden gebezigd bij enkele leeuwen die vrijwillig afgegeven werden door een ex Franse circusdirecteur, die na het vernemen van de strekking van de Aap campagne spijt had als haren op zijn hoofd.