Inkijkje in het leven van Clown Popov

Circusmiddag in Leeuwarden: dankzij Piet-Hein Out een inkijkje in het leven van Clown Popov.

Foto: Piet-Hein Out

Zondag 19 februari wisten weer ruim 20 liefhebbers de Saranti residentie in Leeuwarden te vinden. Na een openingswoord door mede organisator Arnold Balk werd er een samengestelde Barnum & Baily Ringling Bros DVD vertoont met Günther-Gebel Williams, het verblijf van Flavio Togni daar in 1991/1992 en de trailer van de huidige show.

Piet-Hein Out had een DVD meegebracht met een terugblik op het leven van clown Popov, zijn jeugd, carrière als clown/ambassadeur van de Sovjet-Unie in Europa, de prettige samenwerking met hem in de Chinese Kerstproduktie in Essen waarvan Popov beschermheer en sterartiest was, zijn laatste woon- en verblijfplaats Egloffstein in Duitsland en de begrafenis aldaar. Zeer de moeite waard, een aanrader voor andere circuskringen.

Van de bekende circusverzamelaar Jan Groenewoud die een aantal jaren geleden al is overleden kwam bij de verhuizing van zijn vrouw een doos vol videobanden tevoorschijn. Circusvriend Thom Woudstra is begonnen deze op DVD over te zetten en kon ons al laten genieten van de tocht van de  Circus Nock karavaan over de Flüeli-pas begin 90’er jaren.

Het traditionele praatje van onze “razende reporter” Simon Visser moesten wij deze keer missen. Hij bevond zich bij het circusfestival in Figueras Spanje.

De middag ging helaas met enige geluidstechnische problemen gepaard welke wij een volgende keer hopen te voorkomen. Desondanks heeft aan de reacties te horen iedereen weer van deze bijeenkomst genoten en zien wij het tentseizoen met interesse tegemoet.

Guus Postma en Arnold Balk