Theaters storten zich op circus

Hoe interessant is het circus eigenlijk? De laatste jaren verandert er veel. Het verdwijnen van wilde dieren in de circuspiste en de hele discussie daaromheen heeft gezorgd voor veel negatieve publiciteit. Heel veel mensen nemen aan dat het gedaan is met circus. Niet alleen de discussie over circusdieren, ook alle media aandacht voor de drama’s rond Herman Renz heeft een onuitwisbare indruk gemaakt op velen. Vorige week kreeg ik nog te horen dat men verbaasd was over mijn circusbedrijf …. maar het is toch afgelopen met circussen???
Jammer dat dit soort negatieve zaken gewoon helemaal blijft hangen in de herinnering van de mensen. En dat dit ook een negatieve invloed heeft op bedrijven waarmee het gewoon prima gaat.

Circus is hot
Gelukkig kun je uitleggen dat Circus nog steeds hot is. Kijk maar eens naar het aantal jeugdcircussen dat is ontstaan de laatste jaren. De belangstelling vanuit de jeugd is dus goed. En kijk maar eens naar de circus academies in Nederland. Ook daar gaat het goed. Of bij Corpus Acrobatics en Circunstruction. Het nieuwe circus krijgt hier de laatste tijd steeds meer kansen. Net als in België. Circusweb vindt ook steeds meer informatie over het nieuwe circus. En het nieuwe circus weet ook goed hoe je de promotie moet aanpakken.

Theaters storten zich op het circus

Het Ad kopte vandaag in een artikel dat Theaters zich op circus storten. En dan verwijzen ze naar Korzo in Den Haag, en naar Rotterdam Circusstad. En dat is dan een bescheiden begin van hoe het in de toekomst zou moeten. Op onze Belgische nieuwspagina hebben wij een verwijzing naar een circusagenda, daar zie je dus dat er maandelijks tientallen producties zijn die de theaters veroveren. Neem eens een kijkje op onze pagina Circusbe.